sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Labyrintti - Kate Mosse

Alkuperäisteos 2005 Labyrinth
Sivumäärä 655



Lyhyesti:

Kirjassa liikutaan välillä vuodessa 2005, välillä 1200- luvulla. Vuodessa 2005 Alice Tanner niminen nuori nainen työskentelee vapaaehtoisena arkeologisilla kaivauksilla ja löytää sattumalta vanhan hautaluolan. Sieltä hän löytää kaksi toisiaan syleilevää luurankoa sekä sormuksen. Näin käynnistyy jännittävä tapahtumien ketju!
1200-luvulla nuori Alaïs saa isältään kirjan, joka kätkee Graalin salaisuuden. Hänen on suojeltava sitä henkensä uhalla ja uhrauksia tehden.

"Hänen jalkansa alkavat vapista. Kalpea liekki hänen kädessään lepattaa. Järkytys saa hänet pidättämään hengitystään. Hän seisoo matalan haudan äärellä. Se on vain pieni kuoppa maassa. Siinä on kaksi ihmisen luurankoa. Aika on vaalentanut luut. Toisen luurangon tyhjät silmäkuopat tuijottavat häntä. Toinen kallo, jonka hänen jalkansa on potkaissut pois paikoiltaan, on pyörähtänyt sivuttain ikään kuin olisi halunnut kääntää katseensa hänestä. "

Mielipide:

Olen lukenut Kate Mossen Kryptan viime kesänä ja rehellisesti sanottuna rakastin sitä kirjaa. Tuon jälkeen olen odotellut ja etsiskellyt Labyrinttia luettavakseni ja nyt sen sain. Valitettavasti tämä ei ollut yhtä hyvä.
Pidin niistä osista, kun kirjassa oltiin 1200-luvulla. Alaïsin maailma oli mielenkiintoinen ja jännittävä. 2000 luvun tapahtumat olivat tylsempiä, enkä pitänyt henkilöistä :D
Tällainen maaginen realismi on nykyään minulle hyvin mieluista luettavaa. Pidin kyllä tästäkin, mutta en yhtä paljon. Annan sille kuitenkin neljä tähteä, sillä tämä on ehdottomasti lukemisen arvoinen :)
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...