tiistai 28. toukokuuta 2013

Persikoiden aikaan - Joanne Harris

Alkuperäisteos 2012 Peaches for Monsieur Le Curé
Sivuja 409Lyhyesti:

Jatkoa Pienelle Suklaapuodille ja Karamellikengille. Vianne on asunut Pariisissa  Rouxin, Anoukin ja Rosetten kanssa jo 8 vuotta, kunnes eräänä päivänä hän saa kirjeen haudan takaa. Tuulet vievät Viannen ja lapset takaisin Lansquentiin, missä mikään ei ole enää entisellään. Kylään on muuttanut joukko muslimeita ja välit katolilaisten kanssa ovat tulehtuneet ja pahasti.. Kylän pappi, Francis Reynand on syrjäytetty virastaan ja häntä syytetään tuhopoltosta.
Uskonnoton Vianne pääsee väleihin molempien osapuolten kanssa, mutta riittävätkö hänenkään taitonsa asioiden muuttamiseen? Ja onko se edes hänen asiansa?

Mielipide

Pidin tästä aivan suunnattomasti, kuten pidin myös Pienestä suklaapuodista ja Karamellikengistä. Harrisin kirjoitustyyli on kaunista, soljuvaa ja hän saa sanat elämään. Vanhojen tuttujen hahmojen pariin oli mukava palata, Vianne on henkilönä oikein kiinnostava. Ja suklaa suorastaan houkuttelevaa :)
Vaikka tarina kävi paikoin aika raskaaksikin Harrisin kirjoittaessa muslimien elämästä, oli mukana silti huumoria, eikä se käynyt liian vakavaksi. Hienoa!
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti