perjantai 12. heinäkuuta 2013

Dexterin pimeät unet - Jeff Lindsay

Alkuperäisteos 2004 Darkly Dreaming Dexter
Sivumäärä 281



Lyhyesti:

Dexter Morgan on tavallinen ja kohtelias ihannevävy, joka työskentelee Miamin poliisin laboratoriossa. Yksi vika hänessä vain on... Hänen kanssaan kulkee Synkkä Kyytiläinen, jolla on viehtymys murhaamiseen. Mutta hän tappaa vain pahoja ihmisiä, siististi, sillä hän ei pidä verestä..
Miamiin ilmestyy kuitenkin murhaaja, joka matkii Dexteriä, pilailee hänen kanssaan ja jättää hänelle viestejä - ja joka on häntä kuitenkin hieman parempi, siistimpi. Dexterin ihailu vaihtuu hämmennykseksi, sillä murhaaja tuntuu sukeltavan suoraan hänen mieleensä ja uniinsa...

"Deborah mulkaisi minua. "Helvetti soikoon Dexter" hän sanoi. "Minä tosiaan haluan olla se, joka löytää tämän tyypin." Ja kun ajattelin että ei yhtään verta... Niin minäkin. Myös minä halusin tosiaan löytää hänet"

Mielipide:

Tv:stäkin tuttu Dexter löysi luokseni kirjallisena versiona. Tv sarjaa en ole seurannut säännöllisesti, muutaman jakson nähnyt silloin tällöin. Pidän kyllä sarjasta ja nyt kiinnotukseni sitä kohtaan nousi huimasti.
Kirja ei ollut kovin monimutkainen, vaan juoneltaan suht yksinkertainen. Ei rikosteknillisiä yksityiskohtia, vaan hyvinkin helpostitajuttavaa tekstiä. Nopea ja helppolukuinen kirja leppoisine ja vähemmän leppoisine  hahmoineen.
Jännärinä ei parhaimmasta päästä, mutta aiheena mielenkiintoinen ja ihan kivasti toteutettu. Luen lisää :)
Tähtiä kolme:
***

2 kommenttia:

  1. Dexter on yksi ehdottomista lempisarjoistani, mutta kirjoja ei ole koskaan tullut luettua. Välillä on kyllä kiinnostanut vilkaista kirjojakin, mutta en ole saanut aikaiseksi. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tutustumaan kirjoihinkin! Luulen, että sarja on parempi kuin kirjat, sillä ainakin tämä ensimmäinen kirja oli suht yksinkertainen. Joten jos tartut kirjoihin, älä vertaile sitä liikaa sarjaan ettet pety :)

      Poista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...