maanantai 29. heinäkuuta 2013

Syntysanat - Johanna Venho

Sivumäärä 210



Lyhyesti:

Kirjailija Hanna Frank muuttaa kaupungista maalle kirjoittaakseen rauhassa. Hän alkaa tarkkailemaan naapurissa asuvaa Mesiä, kolmen lapsen leskiäitiä. Mesikin tarkkailee Hannaa, sillä tämän kirjoittama kirja sysää muutoksen liikkeelle Mesin elämässä.

"Mesi muisti Pikkuäiti- kirjan, jota oli lapsena halulla lukenut. Kirjan tyttö leikki äitiä, hän jäi kotiin pyyhkimään ovenkahvoja ja laittamaan ruokaa lapsille ja miehelle, joka aamulla pyyhälsi autolla töihin. Hän oli rakastanut sitä kirjaa, suloisia nukkeja, joilla tyttö sai leikkiä, Annukkaa, Mollaa ja Tupukkaa. Leikkiä aamusta iltaan."

Mielipide:

Venhon Syntysanat on saanut paljon kiitosta kauniista kielestään, lyhyestä, mutta tiiviistä ja elämänmakuisesta tarinastaan. Minuun tämä ei silti jotenkaan uponnut - liekö syynä maratonväsymys ja myöhäinen kellonaika vai jokin muu. Minä en kuitenkaan päässyt tarinaan sisään, en osannut samaistua hahmoihin. Eikä kirjoitustyylikään oikein osunut.
Jos olisin fiksu, tutustuisin tähän pirteänä ja paremmalla ajalla uudelleen, katsoisin muuttuuko mieleni. Jostain syystä olisin halunnut pitää tästä...
Tähtiä kaksi:
**

1 kommentti:

  1. Minulla tämä odottaa kirjahyllyssä. Piti lukea maratonin aikana, mutta kirjoja oli yksinkertaisesti liian paljon. :)

    Harmi ettet syttynyt tälle.

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...