sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Rajalla - Ally Condie

Alkuperäisteos 2011 Crossed
Sivumäärä 339



Lyhyesti:

Toinen osa tulevaisuuden yhteiskuntaan sijoittuvasta sarjasta, jatkoa kirjalle Tarkoitettu.
Ensimmäisessä osassa Cassia on saanut parinvalinnassa parikseen parhaan ystävänsä Xanderin, mutta tutustuttuaan Kyhyn, poikkeavaan nuoreen, hän alkaa kyseenalaistaa yhteiskunnan toimintaa.
Rajalla- kirjassa Cassia järjestää itsensä työleirille ulkoprovinsseihin ja toivoo löytävänsä sieltä Kyn (Ky vietiin pois Tarkoitettu- kirjan lopussa).
Cassia pakenee leiriltä ja yrittää etsiä Louhikosta muita paenneita, sekä löytää Kansannousun, kapinallisten ryhmän. Löytääkö Cassia etsimänsä?

"Aika loppui, viranomainen ilmoittaa. Upseeri katsoo minuun päin. - Hyvästi, sanon Xanderille, ja ääneni pettää. 
- Älä luulekaan, hän sanoo, ja sitten hän kumartuu ja suutelee minua samalla tavalla kuin minä aikaisemmin häntä, aivan suupieleen. Jos jompikumpi meistä liikahtaisi vähän, kaikki muuttuisi."

Mielipide:

Tarina jatkuu, tällä kertaa erilaisessa ympäristössä. Hahmot ja tapahtumat pysyvät suht hillittyinä, mitään suuria juonenkäänteitä ei tapahtunut. Kirja jätti vielä paljon kysymyksiä ilman vastauksia, joten ilman muuta minun on luettava tämän trilogian viimeinenkin osa, Perillä, kunhan saan sen käsiini.
Todella helppo ja nopealukuinen tämäkin (luin tämän tänään alusta loppuun), sopii hyvin, kun lukuinto ja aika ovat vähissä.
Aikuiseen makuun liian lapsellinen, mutta tällaisille lapsenmielisille, dystopisista tarinoista pitäville oikein mukavaa ajanvietettä.
Neljä tähteä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...