keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Sokaistu - Karin Slaughter

Alkuperäisteos 2001 Blindsighted
Sivumäärä 359



Lyhyesti:

Lastenlääkäri ja patologi Sara Linton löytää pikkukaupunkinsa lounasravintolan vessasta naisen, jota on vakavasti haavoitettu. Sara yrittää pelastaa hänet, mutta kahden viillon muodostama risti on kuolettava.
Toinen uhri on nuori nainen, jonka Sara löytää autonsa päältä. Tytön kädet ja jalat on lävistetty, kuin ristiinnaulotulla Jeesuksella.
Muitakin uhreja on tulossa, kun murhaaja on vapaana. Tämä sokaisee uhrinsa huumaavalla belladonna-kasvilla ja käyttää raamatunlauseita rikoksissaan. Poliisipäällikkö, Jeffrey, yrittää parhaansa mukaan saada kiinni murhaajan, jonka teot jollain tapaa liittyvät aina Saraan...

"Naisen molemmat kädet oli puhkaistu. Sara vilkaisi naisen jalkoja, joihin oli puhkaistu samanlaiset reiät. Hän kumartui tutkimaan haavoja. Veri hyytyi nopeasti. Ruostehiukkaset värjäsivät kuivuneen mustan veren. Hän katsoi naisen kynnenalusia ja löysi niistä puusälettä. Miksi kukaan vaivautuisi kuuraamaan uhrinsa kloriitilla poistaakseen johtolangat, mutta jätti silti puusälöä kynsiensä alle. Siinä ei ollut järkeä. Ja miksi nainen oli jätetty parkkipaikalle hänen autonsa konepellille?"

Mielipide:

Pidin kirjasta. Tämä erosi hieman monista muista lukemistani dekkareista. Kirjan henkilöt olivat usein vihaisia. Uhrien löytyessä he olivat vihaisia, jotain muuta sattuessa he olivat vihaisia. Useissa muissa dekkareissa henkilöt tuntevat muuta tai ovat niin tyynen asiallisia, että tunteilla ei ole väliä. Sen lisäksi tässä kirjassa tuotiin esille Saran epävarmuutta esim. ensiaputilanteissa. Vaikka hän on lääkäri, hän epäröi. Se teki hahmoista inhimillisiä ja helpommin samaistuttavia.
Kirja ei ollut täynnä faktatietoutta, vaan hyvinkin maallikkon ymmärrettävissä. Juoni ei ollut liian kimurantti.
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...