lauantai 2. maaliskuuta 2013

Luita ja Tuhkaa - Kathy Reichs

Alkuperäisteos 2007 Bones to Ashes
Sivuja 354Lyhyesti:

Kanadasta löytyy vanha tytön luuranko ja Temperance Brennan, oikeusantropologi, pääsee mukaan tutkiminaan sitä. Hänen mieleensä muistuu vanha ystävä, joka katosi samalta alueelta kauan sitten. Voisiko näillä olla yhteys?
Samalla hän päätyy ratkomaan tavanomaisesta poikkeavaa rikosvyyhteä yhdessä etsivä Andrew Ryanin kanssa.  Kolme nuorta on kuollut ja toiset kolme ovat kadoksissa. Jahtaavatko he sarjamurhaajaa, vai mistä on kyse?

"Kielsin itseäni ajattelemasta Ryania. Kielsin itseäni säntäämästä puhelimeen. Ennen kuin näppäilisin numerot, halusin harjoitella, mitä sanoisin Obélinelle. Sen sijaan keskityin luupatologiaan. Vaikka jalkapöydänluu oli hento ja ulompi luu luonnottoman terävä, sen pinta näytti röntgenkuvissa normaalilta. Pitkälle edennyt nivelreuma aiheuttaa samantaisia muutoksia. Mutta nivelreuma vaurioittaa myös niveliä. Tytön nivelissä ei ollut mitään vikaa."

Mielipide:

Rakastan näitä kirjoja, Kathy Reichs on myös yksi suosikkikirjailijani. Olen myös katsonut näiden kirjojen pohjalta tehtyä tv-sarjaa Bones, ja olen ihan koukussa siihenkin. Enkä lähde edes vertailemaan näitä kahta (minkä yleensä ehkä tekisin), mutta pidän molemmista hyvin paljon!
Mutta, itse Luita ja tuhkaa oli ihan hyvä. Olen lukenut kaikki muutkin Reichsin kirjat. Tämä oli peruskauraa, ei sieltä parhaasta päästä, mutta silti loistavaa luettavaa.
Paljon henkilökohtaisia ongelmia, paljon rikosongelmia, vähemmän antropologiaa. Sitä olisin kaivannut lisää. Viime aikoina lukemistani dekkareista on juuri puuttunut se ammattitermistö ja sitä odotin tältä kirjalta. Välillä on hauska lukea sellaisa dekkareita, joissa pysyy helposti mukana ja ymmärtää ihan kaiken. Nyt olisin kaivannut vähän monimutkaisempaa luettavaa, sillä siihen olen näissä kirjoissa tottunut.
Henkilöt olivat vanhat tutut, kirjaa pystyi vain lukemaan ja se imaisi mukaansa täysin. Jes!
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...