torstai 5. syyskuuta 2013

Varjojen kaupungit: Luukaupunki - elokuva

Tästä pääset kirjasarjan kolmen ekan osan arviointiin ja tästä nelososan arviointiin. Viitonen on minulta vielä lukematta ja kuudetta osaa ei ole suomennettu.


Eli lyhyesti: (sisältää juonipaljastuksia!)

Päähenkilö on nuori Clary, joka on juhlimassa ystävänsä Simonin kanssa. Clary näkee ja piirtää outoja asioita, joita muut eivät näe. Sitten hänen äitinsä kaapataan ja Clary tapaa Jacen, varjometsästäjän, joka auttaa Clarya etsimään äitiään ja tutustumaan omaan todelliseen menneisyyteensä muistisulun alettua poistua.
Clary kohtaa urheasti demoneita, vampyyreitä sekä itse pääpahiksen, Valentinen, joka haluaa saada käsiinsä Muutosten maljan, jonka avulla voi luoda uusia Varjometsästäjiä.
Elokuvan nimi, Luukaupunki, tulee siitä, kun Clary viedään hiljaisten veljien luo Luukaupunkiin, jonne on haudattu kaikki kuolleet Varjometsästäjät. Hiljaiset veljet auttavat Clarya saamaan muistiaan takaisin. (Claryn äiti poisti Claryn muistia, koska hän yritti suojella tytärtään).

Ja arviointia:

Olin positiivisesti yllättynyt. Olin ystävälleni sanonut, että hänen ei kannata tätä katsoa, sillä hän ei piittaa vampyyreistä ym. yliluonnollisista otuksista. Mutta ehkä tätä voisi suositella niillekkin, jotka eivät niin niistä piittaakkaan,
Minä pidin tästä todella paljon. Siitä on jo aikaa, kun olen sarjan kirjat lukenut, mutta pysyin hyvin kärryillä elokuvan tapahtumista. Luultavasti elokuvassa on muutamia juttuja, joita ei heti hoksaa jos ei ole kirjoja lukenut. Yksi ero kirjan ja leffan välillä jäi heti mieleeni: Simonia ei muutettu rotaksi! :D Toki joitakin kohtauksia oli jätetty pois ja muokattu, mutta en muista kirjaa niin tarkasti, että osaisin nyt äkkiseltään sanoa niitä, mutta sellaisia etäisiä muistikuvia tuli, että "kirjassa se ei mennyt ihan näin".
Näyttelijät ja elokuvan hahmot... Ensin ajattelin, kun näin kuvia elokuvasta, että näyttelijät eivät sovi rooleihinsa. Jace on liian "pehmeän" näköinen :D(tarkoitan, että ulkonäöstä puuttui se tietty kovuus ja ylimielisyys minkä olin luonut mielessäni Jacelle). Simonin näyttelijälle jostain syystä naurahdin ja Clary ei vain näyttänyt Claryltä. Mutta kun elokuva alkoi, näyttelijät sopivat rooleihinsa oikein hyvin.
Elokuvasta hahmojen tietyt luonteenpiirteet/ajatukset eivät välittyneet samalla tavalla kuin kirjasta. Clary oli loistava, rohkea, flirttaileva sankaritar, joksi en häntä kyllä kirjassa mieltänyt. Muistaakseni hän oli hieman ujo, epävarma.. Jotain.
Ja Jacen ylimielisyys ei kyllä välittynyt lainkaan. Leffassa hän oli heti Claryn pauloissa ja mustasukkaisuuspurkaus Simonista nauratti, vaikka kirjassa oli ihan erilainen tunnelma tilanteessa. Alec oli ok, Isabellen olin kuvitellut vielä loistokkaamman näköiseksi ja ehkä jotenkin sähäkämmäksi.
Mutta elokuvaan ei vain saa kaikkea sitä, mitä kirjoissa on.
Kirja voitti, mutta leffakin oli loistava.
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...