tiistai 31. joulukuuta 2013

Murtamaton linnake - Dan Brown

Okei, pahoittelut ensinnäkin hyvin vähäisestä päivittelystä ja kirjojen lukemisesta. Ei vain ehdi! Tämän tosin kuuntelin/luin jo viimekuussa, mutta vasta nyt saan sen päivitettyä tänne.

Dan Brownin Murtamattoman linnakkeen (suomeksi julkaistu vuonna 2007, alkuperäisteos Digital Fortress) aloitin äänikirjana ja kirjaston palautuspäivän vuoksi luin loppuun kirjana.
Ja täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen äänikirja jota kuuntelin! Eikä todellakaan jää viimeiseksi. Jos lukuaika on vähissä, kuunteluaikaa riittää. Mikä olisikaan parempaa aikaa uppoutua luettuun kirjallisuuteen kuin työmatkat? Jep, eli työmatkoilla kuuntelin kirjaa.
Työmatkani ei - tässä tapauksessa harmillisesti - ole kovin pitkä, joten en ehtinyt kuunnella ihan loppuun saakka tarinaa. Onneksi kirja löytyi kuitenkin omasta kirjahyllystä ja sain luettua viimeiset 100 sivua siitä.

 Tarinassa seikkaillaan NSA:n, Yhdysvaltain hallinnon salaperäisimmässä virastossa. Siellä hallitaan koko maailman tietoliikennettä, murretaan koodikielellä kirjoitettuja viestejä. Tosin nämä ovat vain huhuja, samoin kuin TRANSLATR, miljoonia maksanut koodinmurtokone, jonka olemassaolon NSA on kiistänyt.
Eräs entinen NSA:n työntekijä on kehittänyt koodin, jota ei voi murtaa. Se on uhka NSA:lle, joten he päättävät saada koodin salausavaimen käsiinsä, ennen kuin se vuotaa koko maailmalle. Päähenkilöt Susan Fletcher ja tämän mies David Becker joutuvat hurjaan pyöritykseen salausavaimen saamiseksi.

Mielipide:

Olen aina pitänyt Brownin kirjoista, eikä tämä ollut pettymys. Aluksi minua häiritsi äänikirjassa lukijan hieman tylsähkö ääni, mutta loppua kohden ääni ei ollutkaan niin tylsä, vaan oikein hyvä. Hahmot hyviä, juoni loistava.
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...