tiistai 29. marraskuuta 2011

Sydämen mekanismi - Mathias Malzieu

Ranskankielinen alkuperäisteos 2007 La Mécanique du caeur.
Sivumäärä 221Lyhyesti omin sanoin:

Pikku Jack syntyy maailman kylmimpänä yönä tohtori Madeleinen avustamana. Jackin sydän ei kuitenkaan ole kunnossa; se on jäätynyt. Madeleine asentaa sydämen avuksi käkikellon. Äiti hylkää lapsensa ja Jack jää asumaan Madeleinen orpokotiin. Kukaan ei halua adoptoida tikittävää ja kukkuvaa poikaa. 
Madeleine varoittelee Jackia liian voimakkaista tunteista, sillä hänen sydämensä on liian heikko niitä kestämään. Ovatko Madeleinen varoituksen turhia, kun Jack tapaa pikku laulajattaren?

"Ensinnäkin, älä kajoa viisareihisi. Toiseksi, hillitse vihasi. Kolmanneksi, älä anna itsesi ikinä, kuuna päivänä rakastua. Sillä silloin sydämesi kellon suuri tuntiviisari puhkoo ikuisesti ihoasi, luusi luhistuvat ja sydämesi mekanismi risahtaa rikki uudelleen."

Mielipide:

Odotukseni olivat jälleen suht suuret. Omalla tavallaan kirja täytti odotukseni, mutta toisaalta jotain jäi myös puuttumaan. Tarina eteni nopeasti ja oli helposti luettava. Jossain määrin itse olisin voinut tämän luokitella nuorten/nuorten aikuisten kirjaksi. Aihe oli hyvin mielenkiintoinen ja uskon, että tarinasta olisi saanut tehtyä myös "syvemmän ja tunteellisemman". Tarina oli ehkä liian hätäinen. 
Mutta kaiken kaikkiaan hyvä, romanttinen ja surullinenkin tarina. Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...