keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Enkelioppi - Danielle Trussoni

Englanninkielinen alkuperäisteos 2010 Angelology.
Sivumäärä 500.Lyhyesti:

Nuori sisar Evangeline on asunut Pyhän Rosan luostarissa pikkutytöstä asti. Eräänä päivänä luostariin saapuu nuori mies nimeltään Verlaine, joka haluaa tutkia vanhoja kirjeita, joiden uskoo olevan luostarin arkistoissa. Evangelinelle alkaa paljastua yllättäviä asioita, jotka luostarin muurit ovat kätkeneet sisäänsä.
Iäkäs nunna Celestine kertoo Evangelinelle enkeliopista, omista opinnoistaan, seikkailuistaan ja Gabriellasta, lahjakkaasta oppilaasta ja Evangelinen isoäidistä.
Enkelitutkijat tietävät, että ihmisten joukossa elelee langenneiden enkelten jälkeläisiä, nefileitä, jotka ovat hyvin vetovoimaisia, mutta julmia ja tunteettomia. He haluavat valtaa ja havittelevat aarretta, joka on enkelitutkijoiden hallussa.
Evangeline joutuu mukaan sotaan, jossa panoksena on ihmiskunnan tulevaisuus!

" Eiliseen päivään saakka Evangeline oli uskonut kaiken, mitä hänelle oli kerrottu hänen menneisyydestään. Hän oli luottanut siihen, että hänen isänsä tarinat ja sisarten kertomuksen olivat totta. Mutta Gabriellan kirje oli murkannut hänen uskonsa oman elämänsä tarinaan. Nyt hän ei luiottanut enää mihinkään. "

Mielipide:

Oikein hyvä! Olen etsinyt tätä kirjaa kirjastoista siitä lähtien kun se suomennettiin, mutta se on aina ollut lainassa. Nyt sain sen sitten joululahjaksi tänä vuonna ja nyt sen luin. Enkä kyllä pettynyt! Hyvää kannattaa aina odottaa.
No okei, loppuun olin hieman pettynyt. En osannut odottaa tällaista (Evangelinen alkuperän arvasin, mutta en sitä, mitä hänestä tulee). Ja toiseksi minua hieman tympi Evangelinen ja Verlainen "suhde".
Mutta kaikki enkeleihin ja enkelioppiin liittyvä oli aivan todella mielenkiintoista ja hahmot olivat loistavia. Todella hyvä! Tähtiä annan neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...