tiistai 31. tammikuuta 2012

Taikurin sisarenpoika - C.S Lewis

Alkuperäisteos 1955 The magician's nephew.
Sivumäärä 113Lyhyesti omin sanoin:

Luen kaikki Narnian tarinat samasta opuksesta, mutta esittelen ne kuitenkin yksitellen sitä mukaa kun näitä tarinoita luen. Taikurin sisarenpojassa Digory, nuori poika vielä, joutuu taikurienonsa koekaniiniksi ja hänet lähetetään naapurin Pollyn kanssa maailmasta toiseen. Uudessa maailmassa Digory uteliaisuuttaan ja tietämättömyyttään herättää pahan keisarinna Jadiksen ja vie tämän mukanaan omaan maailmaansa.. Lasten onnistuu palauttaa paha toiseen maailmaan, Narniaan, jonka hyvä leijona Aslan on juuri luonut. Tässä tarinassa siis luodaan Narnia ja kerrotaan, kuinka kaikki sai alkunsa.

" Minne? Jadis toisti ihmeissään. Teidän maailmaanne tietenkin.
Polly ja Digory katsoivat toisiinsa kauhuissaan. Polly oli ensi hetkestä saakka inhonnut kuningatarta, ja Digorykin kuultuaan nyt hänen tarinansa, oli kertakaikkiaan sitä mieltä, että oli nähnyt häntä tarpeekseen. Kuningatar ei totisesti ollut sellainen henkilö, jonka olisi tahtonut viedä kotiinsa. Ja vaikka he olisivat halunneetkin, niin eiväthän he tienneet, kuinka se olisi käynyt päinsä. He halusivat vain päästä itse kotiin, mutta Polly ei voinut saada sormustaan käsiinsä, eikä Digory tietenkään voinut lähteä ilman häntä. "Mielipide:

Olen lukenut kaksi osaa Narnian tarinoista jo aiemmin, mutta oli nyt kiva saada lukea, kuinka koko Narnia sai alkunsa. Tämä ensimmäinen osa ei oikeastaan ollut kovin jännittävä tai erikoisen hyväkään, mutta tarinan kannalta ihan hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Digory ja Polly olivat ihan tavallisen oloisia lapsia/hahmoja, eikä enokaan ollut kovin erikoinen. Ainoat mielenkiintoiset hahmot olivat Jadis ja Aslan. Joista saan kohta lukea lisää Velhosta ja Leijonasta :) Mutta Taikurin veljenpojalle annan kolme tähteä:
***

1 kommentti:

  1. Olen lukenut kaikki seitsemän kirjaa, ja pidin tästä. kuten mainitset suurin osa hahmoista on aika tavallisia, minusta se on teoksen etukin.

    VastaaPoista

Heinäkuussa luetut:

 Heinäkuu on ollut myös ihana lomakuukausi ja akut on ladattu täyteen tulevaa työvuotta varten. Yläkertamme on valmis ja upea ja lapset naut...