sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vitsaus - Guillermo del Toro ja Chuck Hogan

Englanninkielinen alkuperäisteos 2009 The Strain
Sivumäärä 486Lyhyesti:

JFK:n lentokentälle on laskeutunut lentokone. Mutta kone on aivan pimeänä, eikä ketään tule ulos. Paikalle kutsutaan biologisiin uhkiin erikoistunut tohtori Eph Goodweather. He tutkivat konetta ja kohtaavat karmivan näyn; kaikki koneessa olijat istuvat liikkumattomina paikoillaan, ilman mitään näkyvää vammaa. Ja vain neljä heistä on elossa.
Tilanne muuttuu vielä oudommaksi, kun ruumiit katoavat ruumishuoneilta.
Samaan aikaan toisaalla Abraham Setriakin alkaa oivaltaa, että se mitä hän on kauan odottanut ja pelännyt, alkaa toteutua. Hän alkaa yhdessä Ephin kanssa taistella herkästi leviävää, tappavaa vitsausta vastaan.

"Kapteeni Navarro näki tikasmiehensä Benny Chuferin osoittavan kohti lentokoneen keskiosaa. Hänen silmiensä eteen ilmaantui kapea musta varjo. Mustaakin mustempi pystysuora viilto, joka rikkoi rungon täydellisen sileän kaaren. Se oli siivelle avautuvan hätätien ovi. Sama jota kapteeni Navarro ei ollut saanut hievahtamaankaan. Nyt se oli auki. 
Ehkä vika oli lukkomekanismissa, toimintahäiriö kahvassa.. ehkä hän ei vain ollut koettanut tarpeeksi lujaa... tai ehkä, ihan vain ehkä, joku oli avannut oven sisäpuolelta" 

Mielipide:

Alku oli aivan todella pelottava, en uskaltanut lukea kirjaa iltaisin. Kirja alkoi tarinalla, jonka Abraham Setriakin isoäiti kertoi nuorelle Abrahamille. Tarina oli karmiva. Sitten tulee lentokone, joka laskeutuu ihan normaalisti, mutta pysyy pimeänä, eikä kukaan tule ulos.. Huh.
Minä en aluksi edes tiennyt, että kyseessä on vampyyrikirja. En ollut lukenut juonipaljastuksia, tai arvioita muista blogeista kovin tarkkaan. Luulin, että kyseessä on todellakin jokin tappava virus tai vastaava.
Siinä vaiheessa kun minulle paljastui, että vitsaus olivatkin vampyyrit, kirjan pelottavuus hieman laski. Jokin biologinen uhka olisi ollut karmivampi, koska teoriassa se olisi oikeassakin elämässä mahdollista. Mutta koska vampyyrejä ei ole, se ei enää ollutkaan niin todellista, tai pelottavaa.
Kaiken kaikkiaan kirja oli kuitenkin oikein hyvä, tosi hyvä kauhukirjallisuudeksi.
Tähtiä annan neljä ja suosittelen kirjaa kaikille kauhun ystäville :)
****

4 kommenttia:

 1. Itsekin tykkäsin tästä kirjasta oikein kovasti. Erittäin del Toromaista kauhua :) Olenkin jo tästä sarjasta kakkososankin ehtinyt lukea. Nyt odottelen sitten kovasti trilogian kolmannen osan suomennosta, että pääsee näkemään, miten kaikki päättyy! :D

  VastaaPoista
 2. Minullakin on suunnitelmissa lukea kakkososa, kunhan vain saan sen käsiini kirjastosta :) Kirja kyllä jäi aika jännään kohtaan ja on ihan pakko saada lukea jatkoa :)

  VastaaPoista
 3. Apua! Mun tekis niin mieli lukea tää, mutta kun en oo varma uskallanko!:D Jos vaikka lainailen kirjastosta ja ihan vähän koklaan!;D

  VastaaPoista
 4. Lulu: Aloittele lukemista vaikkapa päivänvalolla, kaaauan ennen kuin aiot mennä nukkumaan. Minä luin kirjaa pimeällä juuri ennen kuin laitoin nukkumaan.. ja kieltämättä pelotti!
  Mutta Vitsaus on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, lue vain jos uskallat! ;)

  VastaaPoista

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...