tiistai 27. maaliskuuta 2012

Nälkäpeli

Kävin sunnuntaina katsomassa Suzanne Collinsin romaanin perusteella tehdyn elokuvan, Nälkäpelin. Kirjan olen lukenut aiemmin ja pidin siitä hirmuisasti. Elokuvalla oli siis hyvin suuret odotukset!
En voi sanoa, että petyin elokuvaan. Kirja oli parempi, se on melkein itsestään selvää, mutta elokuvaversiokin oli todella hyvä. Jotkut asiat ja hahmot olin kuvitellut erilaisiksi, mutta se ei kuitenkaan häirinnyt mitenkään.

Esimerkiksi Katnissin näyttelijä Jennifer Lawrence; näyttelijänä todella hyvä, mutta omissa mielikuvissani Katniss ei näyttänyt ollenkaan tuolta. Jennifer näytti liian aikuiselta Katnissin rooliin, ainakin minun mielestäni :)
Ja Gale ja hänen suhteensa Katnissiin jäivät todella vähäiseen rooliin. Kolmiodraama-asetelmaa ei korostettu tarpeeksi. Kirjojen perusteella itse pidin enemmän Galesta, mutta elokuvassa Peeta oli enemmän minun mieleeni. Mistä pääsemmekin siis Peetaan, joka oli jotakuinkin samanlainen mielessäni, kuin elokuvassakin.

Mitäs muuta.. Itse Nälkäpeli tuntui kirjassa paljon pelottavammalta ja kamalammalta kuin elokuvassa. Kun Katniss ja muut tribuutit olivat areenalla, siitä ei välittynyt sitä samaa kauhua, kuin kirjasta. Katniss tuntui hyväksyneen suht helposti sen, että saattaisi kuolla pelissä. Kirjassa oli enemmän tunnetta, epätoivoa. Ja kirjaa lukiessa pystyi kuvittelemaan areenaa ja sen tapahtumia paremmin, siihen pystyy eläytymään enemmän.
Runsaudensarven kuvittelin varsin toisenlaiseksi, samoin ne pedot, jotka lopussa usutettiin kolmen finalistin kimppuun. Elokuvassa ei oltu ollenkaan huomioitu sitä, mikä todella teki ne pedot pelottaviksi; kuolleet tribuutit (yritän kirjoittaa hieman epäselvästi, jotta en paljastaisi kaikkea, jos joku joka ei ole vielä nähnyt/lukenut kyseistä teosta, ei saisi juonipaljastuksia ;).

Nälkäpeli-trilogian kirjoille annan täydet viisi tähteä:
*****
Ja elokuvalle neljä
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...