sunnuntai 19. elokuuta 2012

Hautausmaan poika - Neil Gaiman

Alkuperäisteos 2008 The Graveyard Book
Sivumäärä 303
Lyhyesti: 

Ei- kukaan Owens, eli Eikku on kummitusten kasvattilapsi, hautausmaalla asuva tavallinen poika. Poika, jonka perhe murhattiin hänen ollessaan vasta vauva.
Aaveet, hiipuminen ja uniin kävely tulevat Eikulle tutummiksi, kuin esimerkiksi koulunkäynti tai ostoksilla oleminen. Kaiken lisäksi Eikku haluaa elää, sillä onhan hän kuitenkin elävä poika. Mutta hautausmaan muurien ulkopuolella on uhka, siellä ei ole turvallista. Voisiko hän pärjätä siellä ilman kummitusten apua?

Mielipide:

Kuten huomaatte, blogissani on ollut edelleen aika hiljaista. Lukufiilis ei vieläkään ole tullut takaisin!
Tämän kirjan valitsin, koska se on suht ohut ja ajattelin sen nopealukuiseksi. No, ilman fiilistä lukeminen takkusi, enkä oikein päässyt tarinaan sisään (luin kirjaa lyhyissä pätkissä, jatkuva lukemisen keskeyttäminen ei ainakaan auttanut asiaa).
Oikealla fiiliksellä tämä kirja olisi voinut olla oikein hyvä, mielenkiintoinen ja tästä olisi voinut löytyä vaikka mitä pohdittavaa. Mutta rehellisesti sanoen, en oikein kunnolla edes muista, mitä kaikkea kirjassa sattui tai tapahtui.
Hautausmaan poika ei ole huono kirja. Se voi ja jaksaa ja haluaa lukea loppuun, vaikka fiilistä ei olisikaan.
Tähtiä annan kolme:
***Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...