lauantai 25. elokuuta 2012

Leijuva linna - Diana Wynne Jones

Alkuperäisteos1990 Castle in the airLyhyesti:

 Kirjan päähenkilö on mattokauppias Abdulla. Häntä vaivaavat tympeät sukulaiset, ja hän pakenee arkeaan haaveisiin - ja haaveissaan hän on komea prinssi.
Eräänä päivänä muukalainen myy Abdullalle lentävän taikamaton - ja matto kuljettaa Abdullan öisin suoraan tämän unelmiin ja kauniin prinsessan luokse. Prinsessa kuitenkin siepataan ja Abdullaa syytetään. Hän joutuu pakenemaan aavikolle, josta hän saa avukseen kiukkuisen pullonhengen.
Abdulla on kuitenkin päättänyt etsiä ja pelastaa unelmiensa prinsessan.

Mielipide:

Ihan ok, mutta ei yhtä hyvä kuin Leijuva linna. Ympäristö oli erilainen kuin tavallisesti ja henkilöt olivat ihan hauskoja. Tämmöinen kevyt lukeminen oli omiaan palauttamaan lukufiilistäni, edes ainakin hetkellisesti. Osittain myös aika ennalta-arvattava, mutta en nyt tiedä, olisiko oikein vaatia kovin paljoa enempää :) Kivan keveä kirja.
Tähtiä kolme:
***

2 kommenttia:

  1. Minä pidin hurjasti Liikkuvasta linnasta ja arvelinkin, ettei tämä seuraava välttämättä ole yhtä onnistunut. Kiva, että ei kuitenkaan ihan metsään mennyt teos. Luen varmasti kyllä jonain päivänä! :)

    VastaaPoista
  2. Liikkuva linna oli minunkin mieleeni ja aion lukea myös kolmannen kirjan, Rönsyilevän talon, jossain vaiheessa.
    Lukemisen ja tutustumisen arvoinenhan tämäkin on (kuten oikeastaan loppujen lopuksi jokainen kirja) :)

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...