sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vampyyripäiväkirjat 2 -Sielunkumppani - L.J Smith

Alkuperäisteos 1991 The Vampire diaries 2 - The Struggle
Sivumäärä 191Lyhyesti:

Toinen osa Vampyyripäiväkirjoista (ensimmäinen osa oli Korpinmusta). Tarina jatkuu siitä, mihin edellisessä osassa jäätiin: Stefan on vaikeuksissa. Häntä syytetään murhista ja Elena tekee kaikkensa suojellakseen rakkaintaan - välillä omankin henkensä uhalla. Stefan ei suostu pakenemaan, vaan haluaa olla Elenan kanssa, vaikka sekään ei ole turvallista.
Damon, Stefanin veli, ahdistelee Elenaa, mutta jostain kummasta syystä myös auttaa tätä erilaisissa tilanteissa.

"Järkytys räväytti hänen silmänsä suuriksi ja salpasi hengen. Hänen mielensä lamaantui, kieltäytyi tunnustamasta, mitä oli tapahtumassa, ja jätti hänet avuttomaksi, haavoittuvaksi sen eteen. Mutta vaikka järjelliset ajatukset olivat kadonneet, hänen aistinsa jatkoivat armottomasti havaitsemista; tummat silmät, jotka hallitsivat hänen näkökenttäänsä, jonkinlasen kölniveden lemahdus hänen sieraimissaan, kaksi pitkää sormea, jotka kohottivat hänen leukaansa. Damon kumartui lähemmäs ja puraisi..."

Mielipide:

Mahtipontinen, lapsellinen, liioiteltu, dramaattinen.. Mutta silti niin koukuttava!
Vampyyripäiväkirjat on yksi suosikki tv-sarjoistani. Ja sarjana tämä on parempi kuin kirjana (vaikka yleensähän se on toisinpäin). Ja huomaan, että etsin hirveästi eroavaisuuksia ja samankaltaisuuksia kirjasta ja sarjasta. Olen kuitenkin oppinut, että ohjelma ja kirja kannattaa ajatella erillisinä teoksina. Sarjassa ja kirjassa on niin paljon eroa, että näitä ei edes kannata ajatella samana :)
Mutta, tv sarjaa voisin hehkuttaa rivikaupalla, se on aivan huippu.No, kirja ei yllä samaan kategoriaan, mutta on luettava ja ihan jännittäväkin. Ehdottmasti nuortenkirja, vaikka minäkään en mikään vanha ole, ei tällainen yltiöromanttisuus enää oikein uppoa :)
Tähti silti kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...