keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kirjoista tehtyjä leffoja

Lukeminen on ollut taas katkolla, vaikka olenkin ollut muutaman päivän sairaslomalla. Sen sijaan olen kuluttanut aikaani katselemalla erinäisiä leffoja tai sarjoja Netflixistä.

Kaksi elokuvista oli sellaisia, jotka olen joskus lukenut kirjoina, ja siksi halusin niistä kirjoittaa tänne.

Eli ensimmäisenä katsoin filmatisoinnin Cormac McCarthyn Tiestä. Linkki vie sinut kirjan arvosteluun.
  Elokuva mukaili hyvin kirjan tapahtumia ja herätti minussa samoja tunteita kuin kirjakin. Muistaakseni joskus luin jostakin jonkun (hyvin epämääräinen lause ja lähde, tiedän :D) sanoneen elokuvaa tylsäksi, mutta minut se ainakin vangitsi aikalailla alkumetreiltä loppuun saakka. Viimeisimpiä eloonjääneitä, heidän eloonjäämiskamppailuaan ja inhimillisyyden säilyttämistään oli hienoa seurata. Isän ja pojan näyttelijät hoitivat roolinsa oikein loistavasti ja -ehkä olin vain herkällä tuulella-, olin jopa tirauttaa pari kyyneltä leffan loppupuolella. Minusta tämä oli oikein hyvä, tähtiä neljä:
****

Toinen minkä katsoin, oli ensimmäinen osa kaksiosaisesta jutusta Mary Shelleyn Frankensteinistä.
Toisen osan aion myös katsoa, sillä tämäkin oli kyllä katsomisen arvoinen. Ensimmäinen osa päättyi siihen, kun hirvio aloitti kostonsa Victor Frankensteinille ja toteutti ensimmäisen murhansa. Eli ekassa osassa nähtiin Victorin opiskelut ja hirviön luominen ja sen seuraukset, sekä hirvion oleskelu erään talon heinäladossa "oppimassa". Ainoa kritiikinaihe ehkä on, että olisin kuvitellut hirviön paljon pelottavamman näköiseksi.
Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...