keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Lankakaupan tyttö - Kate Jacobs

Englanninkielinen alkuteos 2008 Knit two
Sivumäärä 470Lyhyesti omin sanoin:

Dakota on nyt 18-vuotias. Hän opiskelee yliopistossa ja työskentelee osa-aikaisesti edesmenneen äitinsä lankakaupassa. Siitä on jo viisi vuotta, mutta ikävä on edelleen suuri. Niin Dakotalla, kuin muillakin neulontakerholaisilla.
Dakota ei ole varma, haluaako hän jatkaa lankakaupan pitämistä, sillä ura leipurikondiittorina kiinnostaa häntä kovasti. Kaikki muuttuu, kun Dakota lähtee Lucien ja Catherinen kanssa Italiaan, jossa Lucie kuvaa musiikkivideota kuuluisalle rocktähdelle.

"Dakotasta pahinta yliopisto-opsikelussa oli se, että hänen oli palattava kesäksi kotiin. Hänen oli muutettava takaisin lukioaikaiseen huoneeseensa, jossa oli siniset seinät hänen valtameri innostuksensa jäljiltä, noudatettava isänsä lukioaikaisia sääntöjä, koska ei maksanut vaivaa taistella niitä vastaan eikä voitto ollutkaan kovin todennäköinen, ja kulutettava päivät kävelemällä kaksitoista korttelia lankakauppaan odottamaan, että sitkeät neulojat saapuisivat ja korjauttaisivat Dakotalla neuleensa."

Mielipide:

Jälleen leppoisa ja hyvä ajanviete kirja. Mukavaa iltalukemista. Mitään kovin dramaattista ei tässä tapahtunut, perus ihmissuhdekiemuroita vain. Mitään kovin syvällistä en tästä saa millään irti! Hahmot olivat tuttuja, mutta heistä paljastui myös uusia puolia. Ihan kiva. Tähtiä kolme;
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...