maanantai 17. lokakuuta 2011

Sudenkorento - Diana Gabaldon

Englanninkielinen alkuteos 1992 Dragonfly in Amber
Sivumäärä 763Lyhyesti omin sanoin:

Jatkoa Muukalaiselle.
Claire Randall on palannut omaan aikaansa (kuinka, se selviää kirjan lopussa) ja elää miehensä Frankin kanssa. Frank ei kuitenkaan elä kauaa, ja Claire palaa Skotlantiin mukanaan tyttärensä Brianna. Claire on päättänyt kertoa tyttärelleen, kuka tämän oikea isä on. Mikä ei tietenkään ole helppoa, sillä kukapa uskoisi että Claire on yhdessä Jamien kanssa paennut Ranskaan vuonna 1744 Skotlannin verilöylyjä?
Jamie ja Claire nimittäin yrittävät estää sekasortoa, joka valtaa maata. Kaiken lisäksi pakkaa sekoittavat raskaus, keskenmeno sekä Randallit.

"En usko" Brianna tokaisi. Hän suoristi selkäänsä ja silmäili minua tarkkaavaisesti.
"Sinä olet tainnut miettiä vähän liikaa miehiä, jotka taistelivat Cullodenissa. Sinulla on ollut viime aikoina paineita ja ehkä isän kuolema..."
"Frank ei ollut sinun isäsi!" sanoa töksäytin."


Mielipide:
Tässäpä mielenkiintoinen jatko-osa Muukalaiselle. Politiikka ja kuninkaalliset meinasivat mennä minulta aluksi sekaisin, mutta pidin kirjassa eniten henkilöistä ja heidän välisistään suhteista. 1700-luvun Skotlanti alkoi tuntua ja tutummalta ja oli mukava lukea myös Clairen paluusta nykyaikaan.
Odotan jatkoa innokkaasti. Olen vältellyt sarjaa kirjojen paksuuden vuoksi, sillä minulle jäi Muukalaisesta muistikuva, että kirja olisi ollut jotenkin hidaslukuinen.. Tämän kirjan kahlasin kuitenkin läpi suht nopeasti ja lukeminen oli meillyttävää. Haluaisin tarttua jatko-osaan piakkoin, mutta pidän itseäni nyt jännityksessä ja luvassa on muunlaista kirjallisuutta :)
Tähtiä annan kirjalle neljä
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...