keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Varjojen maa - Alyson Noel

Alkuperäisteos 2009 Shadowland
Sivumäärä 332Lyhyesti:

Damenin ja Everin rakkautta koetellaan, kun heidän yllensä langetetaan kirous; jos he koskettavat toisiaan, Damen joutuu Varjojen maahan. Ever tekee tietysti kaikkensa pelastaakseen rakkaansa ja heidän suhteensa, mutta matkaan tulee mutkia. Ever saa työpaikan, jossa hänellä on pomonaan hyvännäköinen Jude - joka ei myöskään ole täysin tavallinen, eikä vieras. He ovat tavanneet aiemmissa elämissään.
Onko Jude hyvä vai paha, ystävävai vihollinen? Entäs Varjojen kirja, jonka Ever löytää. Löytyykö kirjan kyseenalaisesta magiasta apua kiroukseen, tai mihinkään muuhunkaan?

Mielipide:


Luulin, ettei tämä kirja lopu koskaan. Rehellisesti sanottuna, hypin muutamian sivujen ja rivien yli. Olen jo kritisoinut sarjan aiempia osia, mutta tämä oli vielä surkeampi - kirja täynnä Everin ja Damenin teiniangstia. En oikein osaa sanoa tästä mitään järkevää; lukukokemuksena täysin onneton, tarina ei herättänyt muuta kuin ärtymystä henkilöitä ja tapahtumia kohtaan. Minusta Everin ja Damenin väliltä puuttuu kemia ja tunne. Lisäksi hahmot ovat hyvinkin pinnallisia; ulkonäkökeskeisiä. Kun Damen yritti hyvitellä karmalle aiempia tekojaan luopumalla hienoista vaatteista ja autoista, Ever kaipasi juurikin niitä.
Ehkä jätän nuorten kirjat hetkeksi jäähylle ja luen seuraavaksi jotain ihan muuta.
Kunhan vain saisin lukufiiliksen takaisin. Onko vinkkejä? :)
Kirjalle annan yhden tähden:
*

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tämä tuossa lukupinossa, mutta jotenkin en ole edes halunnut tarttua. Ehkä skippaan tämän kokonaan, sillä jotenkin nuo nuorten fantasiasarjat alkavat toistaa toisiaan melko paljon.

    Novellit on aika hyviä lukufiiliksen palauttajia, ainakin hyvät sellaiset. Saa nopeasti loppuun :) Tai sarjakuvat.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tartuin tähän osittain siksi, että oletin sen olevan nopealukuinen.. Vaan eipä tällä tahdilla ollutkaan :)
    Novelleita voisin kyllä testata, niitä en olekaan juuri lainkaan lueskellut :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...