tiistai 17. heinäkuuta 2012

Yksityispotilas - P.D James

Alkuperäisteos 2008 The private patient
Sivumäärä: 489



Lyhyesti:

Tutkiva journalisti Rhoda Gradwyn murhataan hänen ollessaan poistattamassa kasvoissaan olevaa arpea ylellisellä yksityisklinikalla. Muhrhaa saapuu tutkimaan Adam Dalgliesh, apunaan Kate ja Benton.
Dalgliesh joutuu penkomaan klinikan henkilökunnan salaisuuksia ja yllättävän monilta löytyy kytköksiä kuolleeseen journalistiin.
Asiat tuntuvat junnaavan paikallaan, kunnes löytyy toinenkin uhri, sekä kolmas hyökkäys.Vasta sitten asiat alkavat pikkuhiljaa selkeytyä.

Mielipide:


Aihe oli todella kiinnostava ja kirjan kansi sai mielikuvitukseni heti liikkeelle. Valitettavasti tämä kirja ei kuulu dekkareiden parhaimmistoon. Monissa muissa lukemissani dekkareissa on mukana ollut paljon ammattikieltä,mikä tästä puuttui lähes kokonaan. Murhaa ei selvitetty ruumiita tai rikospaikkaa tutkimalla, vaan ihmisiä kuulustelemalla ja tutkimalla.
Välillä tuntui, ettei tarina etene lainkaan ja kun viimein alkoi tapahtua, ei sekään ei oikein vauhdittanut tarinaa. Oikea sana kerronnalle on ehkä tasapaksu.
Kirjan henkilöiden menneisyys ja kytkökset murhattuihin olivat mielestäni mielenkiintoisia, mutta muutoin hahmot jäivät ainakin minulle jotenkin etäisiksi.
Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...