maanantai 19. marraskuuta 2012

Laitos- Simon Lelic

Alkuperäisteos 2011 The Facility
Sivumäärä 357Lyhyesti:

Arthur Priestley pidätetään täysin aiheetta työmatkallaan. Arthurin vaimo Julia pyytää avukseen toimittaja Tomin ja yhdessä he yrittävät selvittää, missä Arthuria pidetään. Mutta asia ei olekaan täysin yksioikoinen, sillä heille selviää, että uuden terrorilain nojalla on pidätetty myös monia muita ihmisiä. Alkaa levitä huhu valtion salaisesta laitoksesta, jossa kaikki ei ole ihan kunnossa.

"Minä vain kerron heille"Arthur sihahtaa. "Eikö niin?Jos vain kerron heille, heidän täytyy päästää minut." Hän puhuu liian kovaa. Vartija pysähtyy. Hän vaatii taas hiljaisuutta ja nojautuu seinään mulkoillen jokaista ohi kulkevaa vankia. Roach ja Arthur lähestyvät häntä, mutta Roachilla on aikaa vastata. Hän katsoo Arthuria ja Arthur odottaa, mutta Roach kääntyy pois"

Mielipide:

Hmm.. Täytyy sanoa, että odotin kirjalta enemmän. Idea oli mielestäni oikein hyvä, mutta lopullinen tarina ja toteutus ei ollutkaan sitten niin hyvää.. Kirjan hahmot eivät olleet kovinkaan kiinnostavia tai mielenkiintoisia.
Kirjan kansikuva oli houkuttelevan jännittävä, mikä saikin minut osittain tarttumaan kirjaan. Pahaenteinen nimikin jo antoi odottaa enemmän.
Mutta ei niin ei,ihan luettava kyllä, mutta ei loistava. Keskinkertainen.
Tähtiä kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...