sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Poikani Kevin - Lionel Shriver

Alkuperäisteos 2006 We need to talk about Kevin
Sivumäärä 544Lyhyesti:

Kirja kertoo Evasta, jolla on loistava ura ja onnellinen avioliitto - kunnes hän saa esikoispoikansa Kevinin. Raskaus, synnytys, koko Kevinin lapsuus on hyvin vaikeaa. Avioliitto rakoilee, eikä Eva ole varma, rakastaako lastaan.
Ennen kuudettatoista syntymäpäiväänsä Kevin toteuttaa hirmuteon. Kirjassa Eva käy asioita läpi kirjeiden muodossa. 

"Kirjoitan tästä aiheesta, koska luulen, että sinä erehdyit tosiaan pitämään Keviniä vastauksena suureen kysymykseesi ja hän ymmärsi sen jo varhain. Miten? Pienistä asioista. Puhuit hänelle aina korostetun sydämellisesti, mutta äänestäsi soinnahti silti hätä. Sinulla oli tapana rutistaa häntä tiukasti, mutta se saattoi tuntua hänestä tukahduttavalta. "

Mielipide:

Katsoin tämän Poikani Kevinin elokuvana huhtikussa ja siitä asti olen halunnut lukea tämän kirjana - ja nyt vihdoin sen löysin kirjastosta. Voin sanoa, että sain tarinasta paljon enemmän irti, pääsin pintaa syvemmälle, sain uusia näkökulmia, enemmän tietoa, tunteita ja ajatuksia.
Kirjaa oli rankkaa lukea, siksi ahminkin sitä pienin annoksin; uppouduin täysin lukemaani, mutta en pystynyt lukemaan kovin montaa "kirjettä" kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...