tiistai 14. syyskuuta 2021

Sydänjää - Camilla Läckberg ja Alexander Karim


 Alkuperäisteos 2021 Glaciär
Storytel originals
Suomentanut Iina Quist
Ääni- ja e- kirja
Kesto 5h 1 min
Lukijat Karoliina Kudjoi ja Toni Kamula

"Tämä päivä oli toisinto eilisestä, ja huominen olisi taas kopio tästä hemmetin päivästä, Anna ajatteli. Hän kauhoi viimeiset voimakkaat vetonsa kohti altaan reunaa ja nousi vedestä. Vettä läikähti mosaiikkireunalle."

Vaarallinen, tappava virus leviää ympäri maailmaa, eikä siihen ole parannusta. Ihmiskontaktit ovat vaarallisia ja ainoa selviytymiskeino on täysi eristäytyminen. Anna on kirjautunut luksushotelliin, jonka tiukat säännöt ja aikataulut mahdollistavat turvallisen mutta yksinäisen elämän. 
Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hotelliin kirjautuu uusi asukas. Anna ja pastori Erik törmäävät vahingossa keittiöllä ja aloittavat kohtaamisen jälkeen yhteydenpidon radiopuhelimien sekä tietokoneiden välityksellä. 
Kaksi rikkinäistä, yksinäistä ihmistä löytävät toisensa. He löytävät rakkauden, jonka vuoksi he ovat valmiita mihin tahansa- jopa kuolemaan. 

"Mies onnistui härnäämään häntä hermoja raastavalla tavalla. Hän otti hyväntahtoisena vastaan Annan esittämät kysymykset, käänsi ne ylösalaisin ja kysyi sitten samat asiat itse itseltään. Silloin miehen ei tarvinnut antaa selkeää vastausta mihinkään. Se oli kamalan rasittavaa, kuin olisi sanaillut sellaisen ihmisen kanssa, joka lauloi kaikki repliikkinsä."

Olipas pettymys. 
Idea oli mielenkiintoinen ja ajankohtainen, tappava pandemia jne. Olisin kaivannut enemmän pohjustusta ja selitystä virukselle, terminaaleille, hotellille ynnä muille, mistä kirjassa puhuttiin. Romantiikan oli ilmeisesti tarkoitus olla se keskeisin asia, kuten olikin, mutta sekään ei oikein säväyttänyt. Anna oli melkoisen ärsyttävä tyyppi. Loppu oli ennalta- arvattava. Eikä tässä lopulta tapahtunut oikein mitään. Molempien menneisyyttä vain piiloteltiin vähän turhankin pitkään. 
Äänikirjaa oli myös tehostettu musiikilla. Itse en siitä pitänyt. 
Olipas negatiivinen mielipide, mutta välillä näin. Aina ei luettu/ kuunneltu kirja iske. Pisteet siis hyvästä ideasta. 

2/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...