lauantai 23. lokakuuta 2021

Pure mua - Terhi Tarkiainen

 Tammi 2018
Sivumäärä 403
Storytel äänikirja
Kesto 14h 11min
Lukija Elisa Salo

"Vieras kumartui isännän ylle uhkaavana, paljon kokoaan suurempana. Vaaleat hiukset sojottivat pystyssä kuin piikkimatto, eikä sinisten silmien katse ollut yhtä viaton kuin vielä kynnyksellä, kun hän pyysi päästä sisälle taloon, Kainuun hyistä syysyötä pakoon. 
- Missä se on?!"

Kolmekymppinen Anna saa vanhemmiltaan syntymäpäivälahjaksi vampyyrin. Oikean, elävän, verta juovan vampyyrin. Ja käyttöohjeet.
Anna luonnollisesti haluaisi palauttaa tämän eksoottisen lahjan, mutta se ei olekaan helppoa - vampyyreitä välittävä kennel on melkoisen salaperäinen ja yhteystietoja vaikea löytää. 
Keskeneräinen gradu Annan kotihuvilan tapahtumista vuoden 1918 punakapinan ajoilta saa jäädä taka-alalle, kun yliluonnolliset selkkaukset vievät Annan huomion. 
Anna järkyttyy siitä, mitä vampyyri Vladille on aiemmin tehty - onko toista oikeus satuttaa ja käyttää hyväksi, jos tämä ei ihminen? Anna päättää auttaa Vladia. 
Mukaan saapuu muitakin sankareita samoin aikein, vaan kuka loppujen lopuksi tarvitsee pelastusta?

"Anna kiersi häkin ympäri, mutta missään ei näkynyt isän mainitsemaa käyttöopasta sen paremmin kuin näitä uusioeläviä välittävän firman logoa tai edes rahtikirjaa. Hän huokaisi ja avasi puhelimensa lukituksen, jotta voisi soittaa äidilleen ja onnitella tätä hyvästä pilasta vanhapiikatyttären kustannuksella. Silloin mies avasi silmänsä."

Positiivinen yllättäjä. 
Olin toki lukenut positiivisia arvosteluja tästä kirjasta jo aiemminkin, mutta olin silti hieman epäluuloinen tätä kirjaa kohtaan. Tämä oli kuitenkin samalla kertaa hauska ja vakava, historiallinen ja ajankohtainen, seksikäs ja naurettava. Tämä ei kuitenkaan mennyt missään vaiheessa överiksi tai mauttomaksi. 
Kaikin puolin viihdyttävä ja vetävä tarina, joka kuitenkin pureutuu myös tärkeisiin aiheisiin. En keksimälläkään keksi tästä mitään moitittavaa. 
Tällaista kirjallisuutta lisää kiitos. 
Tarkiaiselta on tullut myös kirja Kitty, eli kuinka mies tuhotaan. Tämä meni myös luku/kuuntelulistalle. 
5/5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...