maanantai 18. lokakuuta 2021

Queenie Malonen paratiisihotelli - Ruth Hogan


 Englanninkielinen alkuteos 2019 Queenie Malone's Paradise Hotel
Bazar kustannus 2021
Suomentanut Susanna Tuomi-Giddings
Sivumäärä 352
Kirjasto

Tilly menettää lapsena isänsä ja suhde äitiin ja monimutkainen. Hetken aikaa Tilly on onnensa kukkuloilla, kun hän muuttaa äitinsä kanssa Brightoniin Queenien paratiisihotelliin. Hotellissa asustaa sekalainen joukko ihmisiä, joista tulee Tillylle uusi perhe - kunnes äiti lähettää hänet pois. 
Tildan eli Tillyn äiti kuolee ja hän palaa Brightoniin käymään läpi äitinsä tavaroita. Hän löytää laatikosta kasan äidin päiväkirjoja ja alkaa lukea niitä läpi. 
Etäiseksi jäänyt äiti alkaa paljastua eri ihmiseksi, kuin Tilda on kuvitellut. Avoimiksi jääneet kysymykset saavat vihdoin vastaukset

"Olen huolissani Tillystä. Hän on hassu pikku olento, niin omalaatuinen ja omapäinen, seuraa niin määrätietoisesti omaa polkuaan. Mutta minua pelottaa, että hänestä tulee samanlainen kuin minusta. Tai pahempaa."

Tämä on Ruth Hoganin kolmas suomennettu teos. 
Ja aivan ihastuttava. Jo kansikuva houkuttelee tarttumaan teokseen. Kirjan nimi herättää kiinnostuksen. Takakansi ei paljasta paljoa, mikä on oikeastaan hyvä. Tarinaa ja hankala kertoa lyhyesti paljastamatta olennaisia asioita. 
Kirjan tunnelma oli kohdallaan, nautin joka hetkestä. Ehdottomasti suosikkini Hoganin kirjoista. 
Persoonalliset, sympaattiset henkilöt. Lumoava, eläväinen ympäristö. Kaunis, soljuva kerronta ja mielenkiintoiset tapahtumat. Loistava kirja. 
Sopivasti salaisuuksia, jotka paljastuvat sopivalla tahdilla. 
Ihana ja ihastuttava. Suosittelen hyvänmielen kirjallisuuden ystäville. Suosittelen oikeastaan kaikille. Kaunista. 

5/5

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjan esittelystä ja samalla kirjavinkistä. Eli en ole huomannutkaan kirjan ilmestymistä. Olen pitänyt paljon Hoganin kahdesta edellisestä kirjasta, eli tämä menee ehdottomasti lukulistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin tämä meinasi mennä ohi, ihan sattumalta Instagramin puolella bongasin. Ihana kirja, toivottavasti tykkäät 😊

      Poista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...