lauantai 22. tammikuuta 2022

Exitus - Ensimmäinen kuolema - Toni Aho


 Atrain& Nord 2017
Sivumäärä 378
Exitus osa 1
Storytel äänikirja
Kesto 5h 34min
Lukija Hanna Saari

Nuori lääkärikandi Milla Vartiainen saa kesätyöpaikan pienen Nälviän kunnan terveyskeskuksesta. Työ on rankkaa, eikä asiaa helpota lainkaan koppava seniorikollega joka neuvomisen sijaan lyttää Millan toimintaa. 
Myös Millan henkilökohtaisessa elämässä kuohuu; Milla on mielenterveyskuntoutuja, jolla on takanaan rankka osastojakso. Terapia kaksi kertaa viikossa auttaa, mutta entisen poikaystävän paluu sekä kovasti alkoholiin menevän äidin arvostelu ottaa koville. 
Kun työpaikalla sitten sattuu kuolemantapaus, joka ei voi Millan mielestä olla luonnollinen, on vyyhti valmis. Onko uravalinta sittenkään järkevä?

 Otin tämän kuunteluun lähinnä kirjan pituuden (lyhyyden) vuoksi. Nopeasti kuunneltu, mutta tarina jäi tosiaan aivan kesken ja sarjaan on vielä kaksi osaa.
Pidin kirjassa siitä, että siinä oli paljon teoriaa ja tietoa ja asiat oli selitetty selkeästi. Ehkä paikoin vähempikin olisi riittänyt, mutta tietyissä kohdissa se vain lisäsi mielenkiintoa. 
Tämä ensimmäinen osa ei muutoin tehnyt sen suurempaa vaikutusta, tavalliset henkilöhahmot, hippunen jännitystä, tarkkoja lääketieteellisiä kuvauksia. Kuitenkin pieni koukku jäi ja olen jo aloittanut sarjan toisen osan kuuntelun. Minua ehkä eniten kiinnostaa päähenkilö Millan mielenterveysongelmat ja se, pystyykö tähän lopulta luottamaan. 

3/5

1 kommentti:

Kirke - Madeline Miller

 Englanninkielinen alkuteos 2018 Circe WSOY 2021 Suomentanut Irmeli Ruuska Sivumäärä 480 Storytel äänikirja Kesto 16h 25min Lukija Krista Pu...