lauantai 16. huhtikuuta 2022

Koskenniskan naisia - Essi Paju


 Karisto 2020
Sivumäärä 400
Storytel äänikirja
Kesto 8h 5min
Lukija Veera Kiiskinen

"Sari tarttui reippaasti valkoviinipullon kaulaan ja rusautti korkin auki. 
- No niin, nyt kilistetään lupaavalle tulevaisuudelle, hän ilmoitti ja ryhtyi kaatamaan vaaleanvihertävää saksalaista rieslingiä kahteen lasiin."

Aava on palannut turvalliseen kirjanpitäjän työhönsä kaupunkiin. Hevosiaan hän silti pitää edelleen Vuohenkulmassa ja lupautuu auttamaan tallilaisia järjestämään harjoituskisat. Rankkasade pilaa kuitenkin Vuohenkulman pihan, joten kisat siirretään Koskenniskan maneesiin. 
Petteri on eronnut Pauliinasta, mutta Aavan ja Petterin välit ovat sekavat - Aava on valehdellut Petterille olemattomasta poikaystävästä, eikä tunnu helpolta tunnustaa totuutta, vaikka mies saakin sukat pyörimään Aavan jaloissa. Kartanolle ilmaantuu myös hemaiseva Minna, joka tuntuu olevan turhankin läheinen Petterin kanssa. Onko Aavan jo liian myöhäistä haaveilla suhteesta unelmiensa mieheen?
Työtä aiheuttavat myös Siirin rippijuhlat, sekä leskeksi jäänyt äiti. 

"Aava päätti, että hänen oli vain selvittävä yksin. Olihan hän selvinnyt Vuohenkulman tallin hoitamisestakin, vaikka sekin oli tuntunut ensi alkuun mahdottomalta. Toisaalta muutaman hevosen tallin hoitaminen oli tähän haasteeseen verrattuna ollut lasten leikkiä, sillä Aava oli koko ajan tiennyt, miten toimia."

Hyvä jatko-osa Koskenniskan naapurissa- kirjalle. 
Mukavan realistinen tarina jatkuu, hevosjuttuja oli riittävästi ja tarina kulki sujuvasti eteenpäin. 
Kirjan ihmissuhdeongelmat olivat tavallaan realistisia, koska yleensähän ongelmat johtuvat juurikin siitä, kun ei osata puhua asioista. Ollaan mustasukkaisia toisen selän takana, kun ei viitsitä kysyä suoraan tai kuunnellaan salaa toisten puheita. Silti tuntui turhauttavalta kuunnella tarinaa, jossa kaikki draama olisi voitu välttää parilla pienellä keskustelulla. 
Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, pidin silti kirjasta ja koin sen viihdyttäväksi ja mikäli sarja saa vielä jatkoa, aion ehdottomasti jatkaa sarjan parissa. 

3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...