maanantai 6. helmikuuta 2012

Hevonen ja poika - C.S Lewis

Alkuperäisteos 1954 the horse and his boy.
sivumäärä 126Lyhyesti omin sanoin:

Sastra asuu kasvatti-isänsä kanssa pienessä kalastajakylässä. Kasvatti-isä ei kuitenkaan ole kovin mukava mies ja kun rikas tartaani tulee ja haluaa ostaa Sastran orjakseen, poika päättää karata. Matkaan hänet houkuttelee tartaanin puhuva hevonen Riia, joka on kotoisin Narniasta. Näin alkaa hevosen ja pojan karkumatka läpi kaupunkien ja aavikon. Matkalla he saavat myös seuraa toisista karkulaisista, tartaanitar Araviksesta ja tämän puhuvasta hevosesta Hvinnasta.

"Sastra juoksi hiljaa varpaisillaan katon poikki. Se tuntui kuumalta paljaisiin jalkoihin. Kesti vain muutaman sekunnin kiivetä katon perältä muurille, ja kulmaukseen päästyään Sastra huomasi katselevansa kapeaa, lemuavaa katua, ja hänen alapuolellaan muurin ulkoseinustalla oli roskakasa ihan niinkuin Koorin oli hänelle kertonut. Ennen kuin hyppäsi muurilta, Sastra loi nopean silmäyksen ympärilleen varmistuakseen missä oli. "


Mielipide:

Tämänkin kertomuksen olin lukenut joskus aiemmin, mutta minulla ei ollut mitään muistikuvaa tarinasta, joten se oli minulle kuin uusi. Ja tarina olikin ihan hyvä ja jännittävä. Vaikka tässä kirjassa vastoinkäymiset ratkesivat kaikkien kohdalta liiankin helposti, se annettakoon anteeksi, koska tarina sinänsä oli hyvä. Todella nopealukuinen ja tapahtumarikas. Kuvailut jäivät tässäkin vähäisiksi/puutteellisiksi, mikä hieman vähentää pisteitä. Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...