maanantai 13. helmikuuta 2012

Kaspianin matka maailman ääriin - C.S. Lewis

Alkuperäisteos 1952 The voyage of the dawn treader.
Sivumäärä 128

Lyhyesti omin sanoin:

Edmund, Lucy ja heidän sukulaisensa Euctace pääsevät jälleen Narniaan, Prinssi Kaspianin avuksi. Prinssi on lähtenyt laivamatkalle etsimääm isänsä ystäviä, lordeja, ja on vannonut joko löytävänsä heidät tai kostavansa heidän kuolemansa.
Laivaseurue purjehtii hyvin kauas ja he löytävät mitä omituisempia saaria ja niiden asukkaita. Löytävätkö he maailman äären, ja Aslanin maan?

"Näkymättömät ihmiset kestitsivät vieraitaan ruhtinaallisesti. Oli huvittavaa nähdä vatien ja lautasten tulevan pöytään itsestään. Se olisi ollut hullunkurista, vaikka ne olisivat liikkuneet tasaisesti lattian suunnassa, niin kuin olisi otaksunut näkymättömien käsien kannattavan astioiden liikkuvan. Mutta nämä eivät liikkuneet siten. Ne kulkivat pitkin pitkää ruokailuhuonetta omituisin pompahduksin. Ne lensivät korkealle ilmaan ja putosivat sitten takaisin, mutta pysähtyivät sitten äkisti vajaan metrin päähän lattiasta. Jos kulhossa tai vadissa oli keittoa tai kastiketta, oli tulos jokseenkin masentava"


Mielipide:

Tämä tarina oli sellainen, josta pidin. Jännittävä ja mielikuvituksellinen. Vaikka kuvailut olivat osittain edelleenkin puutteellisia, eri saaret ja niiden erikoisuudet pystyi silti kuvittelemaan mielessään. Tämän haluan ehdottomasti nähdä elokuvana! Tutut hahmot ovat mukavia, ne jatkavat tarinoita kivasti, mutta on kiva myös saada uusia tuttavuuksia. Ihan kiva :) Tähtiä annan silti sen kolme:
***

1 kommentti:

  1. Minä olen pitänyt tästä tarinasta kaikkein eniten, filmikin oli kohtuullisen hyvä :)

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...