lauantai 5. toukokuuta 2012

Nälkäpeli - Suzanne Collins

Englanninkielinen alkuperäisteos 2008 The hunger games
Sivumäärä (pokkari): 389Lyhyesti omin sanoin:

Tuhoutuneen Pohjois-Amerikan raunioihin on syntynyt Panem, jonka pääkaupunki on Capitol. Panemin kansalaiset eivät kuitenkaan ole olleet tyytyväisiä hallitsijoihinsa, vaan nousivat kapinaan; ja hävisivät. Rangaistukseksi ja muistutukseksi kehitettiin Nälkäpeli, jossa 24 nuorta laitetaan taistelemaan toisiaan vastaan vaativiin olosuhteisiin - ja vain yksi voi voittaa.
Kirjan päähenkilö, 16-vuotias Katniss, ilmoittautuu  vapaaehtoiseksi nuoremman sisarensa tilalle. Hän joutuu areenalle ja kaikki hänen taitonsa joutuvat koetukselle.

"60 sekuntia. Niin kauan meidän täytyy seistä metallipyöriöiden päällä ennen kuin gongi kumahtaa lähtömerkiksi. Jos astumme levyltä hetkeäkään liian aikaisin, maamiinat repivät jalkamme irti. 60 sekuntia aikaa katsoa muita kilpailijoita, jotka ovat piirissä yhtä kaukana Runsaudensarvesta, valtavasta kultaisesta sarvesta joka on kippurahäntäisen tötterön muotoinen.Suuaukko on ainakin viiden metrin korkeudessa ja siitä pursuaa tavaroita, jotka antavat meille elämän areenalla."

Mielipide:

Luin Nälkäpelin nyt toiseen kertaan ja pidin siitä ihan yhtä paljon kuin ensimmäiselläkin lukukerralla. Lukukokemus ei tosin ollut nyt yhtä vahva kuin ensimmäisellä kerralla, koska tiesin mitä tulee tapahtumaan. Ja olin myös unohtanut muutamia asioita (joskaan en kovin tärkeitä), joten oli ihan mukava palata tähän.
Täytyy palata aikaisempaan elokuvapostaukseeni, jossa vertailin kirjaa ja elokuvaa, sillä joudun korjaamaan kirjoitustani hieman; ensinnäkin kun huomautin Katnissin ja Galen suhteesta, huomasin nyt kirjaa lukiessani, että huomautin turhaan. Näiden kahden välinen juttu kehittyy vasta seuraavissa osissa enemmän.
Ja Katniss todella oli hyväksynyt sen, että sattaisi kuolla areenalla; ei tosin epätoivoisesti, vaan uhmakkaasti :)
Pakko sanoa, että elokuva myötäili kirjaa todella hyvin. Nyt haluaisin nähdä elokuvankin uudelleen! :)
Kirjalle annan kuitenkin edelleen ne viisi tähteä:
*****

2 kommenttia:

  1. Olen ollut aikeissa lukea kirjan, mutta ehdin nähdä ensin elokuvan. Nyt mietin, luenko kirjaa ollenakaan. Ehkä pitäisi, jotta voisi sitten verrata todella näitä kokemuksia...

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti kirjan lukemista :) Ainakin jos pidit elokuvasta, tulet todennäköisesti pitämään myös kirjasta :)

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...