sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hiljainen tyttö - Tess Gerritsen

Alkuperäisteos 2011 The silent girl
Sivumäärä 347Lyhyesti omin sanoin:

Chinatownin kadulta löytyy irtileikattu käsi ja viereisen talon katolta ruumis.Johtolankoja on hyvin vähän ja rikosetsivä Jane Rizzoli ja kuolinsyyntutkija Maura Isles tekevät parhaansa tutkimusten parissa. Murha ei ole kiinalaiskorttelin ensimmäinen, sillä tapaus kiertyy kummasti 19 vuotta vanhaan murha-itsemurhaan, jossa kuoli yhteensä viisi ihmistä. Mitä 19 vuotta sitten todella tapahtui? Ja kuinka kadonneet tytöt liittyvät asiaan? Kaiken lisäksi, joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä, sillä murhat eivät jää viimeisiksi..

"Mutta nyt vastustajani tietää, että hänen on syytä olla varuillaan, kuten minä olen varuillani hänen suhteensa. Toistaiseksi olemme mitelleet vain hämärässä, emmekä ole varsinaisesti ottaneet yhteen, paitsi hänen sijaistensa välityksellä. Olemme kaksi metsästäjää, jotka kiertävät yhä toisiaan, ja seuraava siirto on hänen. Vasta sitten kun hän astuu valoon, saan vihdoin nähdä hänen kasvonsa."

Mielipide:

Olen lukenut muutkin Gerritsenin teoksista ja on sanottava, että tämä on ehkä yksi parhaimmista. Aavemainen tunnelma on välillä hyvin käsinkosketeltava ja tarina ihan todella nappaa mukaansa. Gerritsenin kirjoissa hienoa onn myös se, että niissä pysyy hyvin mukana vaikka mukana onkin jonkin verran poliisien/kuolinsyyntutkijoiden ammattikieltä.
Ja minusta on aina mukava, kun kirjan henkilöt ovat tuttuja; aikaa ja aivosoluja ei tarvitse käyttää hahmoihin tutustumiseen ja kirjassa jää enemmän aikaa itse tarinalle, kun  ei tarvitse selitellä kuka on kukakin. Tietysti mukana on myös aina uusia hahmoja, mutta päähenkilöt pysyvät samoina :) Ja on kiva saada tietää heistä aina lisääkin!
Tähtiä annan kirjalle neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...