tiistai 15. toukokuuta 2012

Pyöreän pöydän ritarit - Thomas Malory

Alkuperäisteos 1485 Le Morte d' Arthur
Sivumäärä 352



Lyhyesti omin sanoin:

Tarina kuningas Arthurista ja hänen pyöreän pöydän ritareistaan. Tarinoita urheiden ritareiden urotöistä, petturuudesta ja rakkaudestakin. Mukana tietty myös se, kuinka Arthurista tuli kuningas ja kuinka hän kuoli.

"Eräänä päivänä kuningas Arthur sanoi Merlinille; Paronit eivät anna minulle rauhaa. Minun täytyy ottaa itselleni vaimo, mutta otan puolison vain sinun neuvostasi. 
-On hyvä että otat vaimon, sillä sinunlaisesi jalon ja ylhäisen miehen ei pitäisi olla naimaton, Merlin sanoin. - Rakastatko ketään erityisesti?
- Kyllä, rakastan Cameliardin maan kuninkaan tytärtä Gueneveria, kunigas Arthur vastasi. "


Mielipide:

Idea tämän kirjan lukemiseen lähti tv-sarjasta Merlin. Jouduin tosin huomaamaan, että sarjalla ja kirjalla oli hyvin vähän yhteneväisyyksiä :) (en kyllä odottanutkaan niiden olevan samankaltaisia, mutta ehkä jotain kuitenkin).
Minun on hirmu hankala yrittää arvostella kirjaa, kun se on niin vanha. Mielestäni se kuitenkin oli ihan mielenkiintoinen, tosin jollain tapaa hankala lukea (jotenkin pomppiva, ja henkilöitä oli tosi paljon; menin sukulaisuuksissa ainakin ihan sekaisin -> tosin en ole varma oliko sillä aina niin väliä). Lukukokemuksena ihan ok :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...