maanantai 21. tammikuuta 2013

Vainola - Päivi Alasalmi

Ilmestynyt 1996
Sivumäärä 252Lyhyesti:

Nuori Laura Auer nai hyvin lyhyen tuttavuuden jälkeen itseään paljon vanhemman kartanoherran, Lauri Vainolan ja muuttaa tämän vanhaan, kolkkoon kartanoon. Laura ei aavistakaan, miten yksinäistä hänelle voikaan tulla.. Laura yrittää tutkia miehensä menneisyyttä, sillä kartano ja sen sokkeloidet käytävät sulkevat sisäänsä monia salaisuuksia..

"Pakokauhu iski minuun. Mitä täällä oli oikein tekeillä? Miten mieheni saattoi kuvitellakaan, etten saisi tätä kaikkea selville? Oliko ollut muita, jotka eivät olleet saaneet selville? Jotka eivät olleet ehtineet saada selville?"

Mielipide:

Minä luen harvoin suomalaisten kirjoittamia kirjoja, mutta tässä on ehdottomasti yksi, jonka teoksiin minun täytyy tutustua lisää!
Vainola oli kaikkea mitä lupasikin - uhkea, viihdyttävä ja karmea kartanoromaani. Loistava teos, joka sai minut epäilemään kaikkia ja kaikkea, enkä vieläkään ole ihan varma, mitä oikein tapahtui ja... Hui. Paljastuksia ja hurjia juonenkäänteitä ja loppurysäystä en todellakaan osannut arvata! Luulin, että mitään ei enää tapahdu, mutta viimeinen sivu käänsikin kaiken ihan päälaelleen..
Todella hyvä! Tähtiä neljä ja puoli:
****½

2 kommenttia:

  1. Huui, vähäks kuulostaa muuten jännältä!:) Taas yks uus kirja lisää mun To Be Read listalle.. Se vaan kasvaa kasvamistaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kieltämättä hyvin jännä, lisää se ehdottomasti listallesi. Kiva jos blogistani on apua lukuvinkkeihin :)

      Poista

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...