tiistai 14. tammikuuta 2020

Hahmot yössä - Tess Gerritsen

Englanninkielinen alkuteos 2019 The Shape of Night
Otava 2019
Suomentanut Ilkka Rekiaro
Sivuja 287
(Omasta hyllystä)

"Näen yhä unta Brodie's Watchista ja painajainen on aina sama. Seison päällystämättömän pihatien päässä ja talo kohoaa edessäni kuin tuuliajolle joutunut aavelaiva usvassa. Sumu matelee ja kiemurtelee jalkojeni ympärillä ja hunnuttaa ihoni kohmeisella kuuralla. Kuulen mereltä, miten aallot kohisevat ja tyrskyävät rantakallioihin, ja taivaalla lokit kirkuvat varoituksia: pysy kaukana, kaukana. "

Lyhyesti:
Ava pakenee  menneisyyttään rannikkokaupunkiin, upeaan vanhaan taloon. Siellä hän aikoo kirjoittaa keittokirjansa loppuun, mutta kuluttaa samalla turhan monta viinipulloa. Hän kuvittelee saavansa olla rauhassa, mutta talossa on jotain muutakin. Ava ei usko aaveisiin, mutta oudot, todentuntuiset kokemukset saavat hänet epäilemään asioita - ja selvittelemään totuutta.
Talossa on tapahtunut jotain synkkää, eikä Ava haluaisi uskoa sen tahtovan pahaa hänelle. Mutta mikä on totta ja mikä vain hänen omaa syyllisyyden luomaa harhaansa?

"En tiedä edes, onko hän todellinen. Makaan sängyssäni pimeässä huoneessa odottaen ensimmäistä merentuoksun tuulahdusta. Siitä tiedän hänen saapuneen, haistaessani meren, joka otti hänet hautaansa, meren jonka pohjalla hänen luunsa nyt lepäävät."

Mielipide:

 Kyllä, Tess Gerritsen on hyvä. Kerta toisensa jälkeen hän kirjoittaa loistavia, mukaansatempaavia tarinoita jotka imaisevat mukaansa ja saavat ahmimaan kirjan toisensa jälkeen.  Vaikka Rizzoli& Isles- sarja onkin omaa luokkaansa, olen pitänyt myös kaikista muista hänen kirjoistaan. Harmi, että olen näköjään lukenut suurimman osan blogini ulkopuolella. (Olen lukenut kaikki Gerritsenin suomennetut teokset). 
Hahmot yössä ei ollut mitenkään syvällinen tai monimutkainen, mutta oikein viihdyttävä. Tarina kulki sujuvasti eteenpäin ja asiat paljastuivat sopivalla nopeudella. Ei pelottava, ei kovin jännittävä, mutta mielenkiintoinen. Hieman ennalta-arvattava. 
Eli summasummaarum - lukukokemukseltaan viihdyttävä, kirjallisesti peruskauraa. Ainakin minun mielestäni. Viihdyin kirjan parissa. 
4/5


2 kommenttia:

  1. Olen ohittanut Gerritsenin kirjat luullen niiden olevan puisevia leikkaussali tarinoita... Tämä nyt ei ainakaan kuulosta siltä. Pitää tutkailla vähän lisää kirjailijan tuotantoa. :D

    VastaaPoista
  2. Rizzoli & Isles- sarjassa toinen päähenkilö on kuolinsyyntutkija, joten niissä on jonkin verran rikosteknillistä/ruumiinavauksiin liittyviä kohtauksia. Mutta mielestäni ei liian raakaa tai teknistä kieltä.
    Yksi hieno teos oli Joka tulella leikkii - ja se oli myös kaikkea muuta kuin leikkaussali- kirja :)

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...