torstai 22. huhtikuuta 2021

Jahti - Lucy Foley


 Englanninkielinen alkuteos The Hunting Party 2019
Otava 2020
Suomentanut Satu Leveelahti
Sivuja 383
Storytel äänikirja
Kesto 10h 24
Lukija Outi Vuoriranta

"Näen miehen lähestyvän lumisateen keskellä. Kaukaa katsottuna ja valkoisen verhon takana hän ei oikeastaan näytä ihmiseltä, vaan pelkältä varjolta. Kun hän on lähempänä, tunnistan hänet Dougiksi, riistanhoitajaksi. Hän on kiiruhtamassa kohti päätaloa, yrittää juosta. Mutta lumi, sekä maassa että ilmassa, vaikeuttaa hänen kulkuaan. Hän kompastelee jokaisella askeleella. Jotakin kamalaa on tapahtunut. " 

Lyhyesti:

9 hengen kaveriporukka lähtee viettämään uutta vuotta syrjäiseen lomakylään Skotlannin ylämaille. Mukana ovat täydellinen pari Miranda ja Julien, tuoreet vanhemmat Samira ja Giles (sekä heidän tyttärensä Priya), homopari Nick ja Bo, tavallinen pariskunta Mark ja Emma sekä sinkkunainen Katie. Ystävykset ovat tunteneet toisensa jo pitkään, mutta pinnan alla piilee vaikka mitä. 
Loma sisältää hyvää ruokaa, paljon juotavaa (sekä vähän muitakin aineita), metsästystä ja retkeilyä ja yhdessä oloa. Loma saa ikävän käänteen, kun yksi ystävyksistä löytyy kuolleena, murhattuna. 
Sankka lumisade on saartanut heidät lomakylään, eikä apua ole saatavilla. Kamalaa on myös se, että he tajuavat tappajana olevan yksi heistä. Mutta kuka?

"Kun ensimmäisen kerran kävelin sen jääkylmään syvyyteen, en aikonut palata. Se tapahtui ensimmäisinä päivinä täällä, kun tajusin, että en ollutkaan onnistunut pääsemään kokonaan pakoon. Mutta jotain tapahtui, kun vaatteeni alkoivat painaa ja kylmä kääräisi minut kammottavaan syleilyynsä. Jokin alkukantainen tarve, jolle en voinut mitään, pani minut potkimaan vastaan, taistelemaan."

Mielipide:

Tämä tarina ei vakuuttanut minua. 
Tarinan henkilöt ensinnäkin olivat ärsyttäviä, ilkeitä ja katkeria ja heidän välillään oli ihan liikaa turhaa draamaa. Tarina ei tuntunut etenevän, kun kaikkien kaverusten taustoja tongittiin ja kerrottiin. Ainoat mielenkiintoiset hahmot olivat Heather ja Doug - lomakylän työntekijät. 
Tämä tarina ei imaissut mukaansa, eikä saanut aikaan "pakko saada tietää, miten tässä käy"- koukkua. Vaikka loppu olo tarkoitettu yllättäväksi, se ei kuitenkaan yllättänyt. Tämä jäi "ihan kiva"- tasolle. 
Enkä oikein ymmärtänyt "Jahdin" merkitystä kirjan kannalta. Kirjan nimi on Jahti ja vieraat käyvät kerran kokeilemassa metsästystä, mutta sekään ei ollut juonen kannalta mitenkään olennaista. 
Ihan ok, mutta ei mikään huippu. 

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...