tiistai 6. huhtikuuta 2021

Yksi teistä kuolee - Jenni Multisilta


 Like kustannus 2020
Sivumäärä n. 300
Storytel äänikirja
Kesto 10h 14min
Lukija Outi Vuoriranta

"Hengitys polttelee kurkussani, kun juoksen käytävää eteenpäin. Tämä on minun syytäni. Huoneiden numerot vilisevät silmissäni. Harpon portaita kaksi kerrallaan, nousu saa maitohapon pakkautumaan pohkeisiini. Neljäs kerros, viides. Lopulta isken avainkortin oveen  ja kompuroin sisään. Paiskaan oven kiinni ja nojaudun oviaukkoon haukkomaan happea. En pysty puhumaan."

Lyhyesti:

Fitness- tähti Saaran elämässä on pintapuolisesti kaikki hyvin. Pinnan alla piilee kuitenkin melkoinen myrsky. 
Kun Saara saa tietää poikaystävänsä olleen uskoton, hän päättää lähteä vetämään joogaretriittiä Pohjois-Suomeen tätinsä puolesta. Aavemainen Luuräme on tuttu paikka nuoruudesta, vaikkei hän ole käynyt siellä kymmeneen vuoteen. Kymmenen vuotta sitten tapahtui nimittäin kamala tragedia ja sen aaveet vaivaavat Saaraa yhä. Vaarallinen laihdutusleikki tyttöjen kesken vei yhdeltä hengen. Ja nyt hän joutuu kohtaamaan sen kaiken uudestaan. Mikä on totuus? Mitä todella tapahtui? Olisivatko asiat voineet mennä toisin?

"Kehoni ei suostu tekemään sitä. En vain pysty siihen. Siihenkään. Painan kasvoni wc-istuimen kanteen ja itken niin, etten enää kuule Annan ilkkuvaa naurua ja sanoja. Se menee ohi, muru. Nälkä menee ohi. Mutta sun täytyy luvata mulle, että oot vielä mukana. Loppuun asti."

Mielipide:

Jenni Multisilta pääsee heittämällä suosikkikirjailijoideni joukkoon. 
Mitä tapahtui Merenneidoille lumosi minut hyytävän mystisellä tunnelmallaan ja Yksi teistä kuolee oli yhtä jännittävää kuunneltavaa. Päähenkilön pään sisälle oli päästy todella loistavasti ja Luurämeen tunnelma oli aavemainen. Multisillan aiheet ja ympäristöt ovat kiehtovan erilaisia ja ihmissuhdeongelmat kutkuttavan kiemuraisia. 
Tämä toimi äänikirjana hyvin, kunhan lukijan hieman huokailevaan ääneen tottui (joka lopulta sopikin hyvin teinityttöjen ääneksi). Minulle on käynyt nyt useamman äänikirjan kanssa niin, että haluaisin lukea ne myös kirjana - muuttuuko mikään, saanko siitä enemmän irti, säilyykö tunnelma. Multisillan molemmat kirjat olisi ihana saada omaan kirjahyllyyn. On ihana pitkästä aikaa lumoutua lukemastaan (kuulemastaan) näin kovasti. Aivan loistava kirja, jossa minuun upposi aivan kaikki. 

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...