torstai 3. helmikuuta 2022

Exitus - Painajainen - Toni Aho


 Lind& Co 2019
Exitus osa 2
Storytel äänikirja
Kesto  5h 58 min
Lukija Hanna Saari

Exitus- Painajanen jatkaa sarjaa siitä mihin viimeksi jäätiin. 
Oudot kuolemantapaukset Nälviän terveyskeskuksen vuodeosastolla ihmetyttävät Millaa. Hän alkaa tutkia niitä tarkemmin ja huomaa niiden lisääntyneen tiettynä ajanjaksona. Samalla häntä mietityttää omituinen symboli, johon hän on pari kertaa törmännyt työpaikallaan. 
Onko kuolemilla ja symbolilla jotain tekemistä lahkon kanssa, joka toimi paikkakunnalla vuosia sitten? Ja jos on, niin mitä? Ja keneltä Milla voisi asiaa kysellä, kun tuntuu että asioista halutaan vaieta.. 
Stressi ja kiire väsyttävät Millaa ja hän joutuu jopa epäilemään omaa mielenterveyttään. Asioita ei suinkaan helpota alkoholisoitunut äiti, joka säntää juovuksissa Millan työpaikalle... 
Onneksi apua on tarjoamassa komea kollega, jonka kanssa Millan on helppo jutella. Pääsisikö hän viimeinkin eksästään yli ja olisiko hän valmis hyväksymään myös onnea elämäänsä?

Ihan mielenkiintoinen jatko-osa. 
Nyt päästiin jo vähän syvemmälle Millan elämään ja muutkin tarinan henkilöt kävivät tutummiksi. Sama mielenkiintoinen lääkäritermistö pysyi ja onkin mukava päästä sairaalamaailman arkeen mukaan. 
Minulla on jokin aavistus, mitä tässä seuraavaksi tapahtuu - saa vain nähdä onko tarina niin ennalta-aavistettava kuin kuvittelen vai piileekö tässä jokin juju. 
Ei tämä vieläkään maailman säväyttävin ole, mutta ihan viihdyttävä kyllä. Tämän olisi kyllä ihan hyvin voinut tehdä yhdeksi pitkäksi teokseksi, en ymmärrä miksi se on pitänyt jakaa kolmeen osaan. 

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirke - Madeline Miller

 Englanninkielinen alkuteos 2018 Circe WSOY 2021 Suomentanut Irmeli Ruuska Sivumäärä 480 Storytel äänikirja Kesto 16h 25min Lukija Krista Pu...