keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Noidan rippi - Susan Fletcher

Englanninkielinen alkuperäisteos 2010 Corrag
Sivumäärä 400Lyhyesti:

Corrag ja hänen äitinsä ovat eläneet pelossa koko ikänsä. He ovat saaneet kuulla noitaa, akkaa ja muita nimityksiä. Corragin äiti teloitetaan ja Corrag pakenee harmaan tamman kanssa Skotlantiin. Matka on pitkä, eikä suinkaan helppo. Lopulta hän päätyy raakalaismaiseksi väitetyn klaanin maille ja löytää sieltä oman paikkansa; alun epäluuloista huolimatta pieni yrttiparantaja kokee ensimmäistä kertaa olevansa hyväksytty ja rakastettu.
Kyläläiset joutuvat kuitenkin juonittelun kohteeksi ja Corragin varoituksista huolimatta syntyy verilöyly, joka jää kaikkien mieliin. Corrag vangitaan ja tuomitaan poltettavaksi roviolle noituudesta. Kuolemaantuonittuna hän kohtaa kirkonmiehen, Charles Leslien, ja hän alkaa kertoa tälle tarinaansa.

"Se oli suurin onnenpaikkani. Suurin onnenhetkeni. Kun sain olla paikassa, jossa tuuli puhalsi ja aurinko laski ja sen valo välkehti vedessä - ja sain olla siellä hänen kanssaan. Seisoin niin liki, että tunsin hänen lämpönsä, ja hän minun. Glencoen nisä ja me. Minä en perusta kuninkaista ja kuningattarista, koska minusta yksikään ihminen ei ole toista parempi, maailman silmissä ainakaan - mutta Nisällä minusta tuntui, että maailmassa ei ollut ketään muuta kuin Alasdair ja minä. Vain me ja se ääretön kauneus. Ja syksy ja korkeus ja sydämet. Tiesin, ettei se hetki toistuisi. Se tuli, ja samassa se jo meni"

Mielipide:

Kirja jätti mielen todella haikeaksi, mutta toiveikkaaksi. Noidan rippi on aivan uskomattoman kauniisti kirjoitettu. Kaunis tarina, kauniisti kirjoitettu. Sisältökin oli mielestäni oikein mainio, jännittävä, mielenkiintoinen, erilaisempi kuin moni muu lukemani kirja. Tällaiset kirjat saavat minut aina muistamaan, miksi rakastan lukemista, miksi odotan innolla niitä hetkiä, kun saan uppoutua toiseen maailmaan, toiseen aikaan, toisiin tapahtumiin kirjojen kautta. Suosittelen Noiran rippiä ihan kaikille, tämä on ihan todella kaunis ja upea teos! Tähtiä viisi:
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...