perjantai 15. kesäkuuta 2012

Krypta - Kate Mosse

Moikka vaan!
Käväisin tässä viime viikolla ulkomailla Rodoksella ja siellä samalla aurinkoa ottaessani lukaisin Kate Mossen Kryptan, jonka olen ostanut joskus vuosi sitten pokkarina.
Meinasi se auringonpalvominen välillä unohtua, kun piti päästä varjoon lukemaan ;)

Alkuperäisteos 2007 Sepulchre
Sivumäärä 685



Lyhyest:

Tarinaa kerrotaan kahden eri henkilön näkökulmasta; Léonie Vernierin sekä Meredith Martinin. Léonie matkustaa vuonna 1891 yhdessä veljensä kanssa tätinsä luokse vierailulle Domaine de la Caden kartanoon, jossa on jotenkin uhkaava tunnelma.  Kylällä huhutaan, että Isolde-tädin edesmennyt aviomies on manannut esiin paholaisen muinaisesta kryptasta. Entä mitä on tapahtunut harvinaiselle tarot-korttipakalle, joka katosi samaan aikaan?
Vuonna 2007 amerikkalainen Meredith matkustaa Ranskaan tehdäkseen tutkimustyötä kirjaansa varten. Samalla hän selvittelee sukutaustaansa. Hän asustelee ylellisessä kartanohotellissa, jossa on jotakin tuttua...

"Léonie tarttui helmoihinsa ja juoksi tietäen, että paholaisen silmät seurasivat häntä yhä. Hän oli tajunnut viime tipassa, miten henkien ja aaveiden ikiaikaiset katseet vartioivat paikkaa ja puolustivat sitä tunkeilijoilta. Hän kiiruhti takaisin läpi viilenevän illan pitkin samaa polkua, jota oli tullutkin, yli kuivuneen puron, läpi hämärän metsän nurmikenttien ja puutarhan suojiin. Fujhi poudes, escapa non. Ohikiitävän hetken hän ajatteli tietävänsä, mitä sanat tarkoittivat."

Mielipide:

Suhtauduin tähän kirjaan hieman varauksella, siksi valitsin sen lomalukemisekseni; jos se ei olekaan hyvä, sen voi huoletta jättää kesken. Mutta toisin kävi - tarina imaisi minut miltei samoin tein mukaansa, ja kuten aiemmin jo mainitsin, meinasi se ulkomailla loikoilu unohtua, kun piti päästä uppoamaan kirjan maailmaan.
Tarina oli ihan äärettömän jännittävä, eikä liian yliluonnollinen (kuten olin pelännyt). Todella hyvin ja onnistuneesti punottu juoni takasi koukuttavan ja viihdyttävän lukukokemuksen.
En keksi mitään negatiivista tästä kirjasta, joten minun on pakko suositella tätä kaikille jännityksen ystäville ja antaa tälle viisi tähteä:
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...