keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Yösirkus - Erin Morgenstern

Alkuperäisteos 2011 The Night Circus
Sivumäärä 399Takakansiteksti:

Yösirkus kuljettaa lukijan mukanaan outoon, rönsyilevään ja kiehtovaan sirkusmaailmaan 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Mustavalkoraidallisten telttojen suojissa kaksi nuorta taikuria, Celia ja Marco, kilpailevat pelissä, johon heitä on valmennettu pienestä pitäen. Heidän täytyy ylittää toinen toisensa kyvyillään, mielikuvituksellaan ja voimillaan. Heidän opettajansa suostuvat paljastamaan pelistä ainoastaan sen, että siitä ei pääse irti.
Nuoret kilpakumppanit alkavat nähdä kilvan kiehtovana yhteistyönä, ja pian Celia ja Marco rakastuvat tietämättä sitä, että pelissä häviäjän osa on kuolema. On vain yksi tie ulos. Tarvitaan ennennäkemätön voimanponnistus ja erään viattoman maalaispojan apu. Niillä muutetaan kohtaloa tavalla, joka olisi uskomaton, jos ei uskoisi taikuuteen.

"Marco katselee lähestyvää tyttöä aluksi hämmentyneenä, mutta sitten hämmennyksen tilalle tulee jotain aivan muuta. Jo huoneen poikki Marco näkee, että tyttö on viehättävä. Viehtättävyys - kasvojen muoto, hiusten väri vastakohtana iholle - kasvaa joksikin suuremmaksi, kun tyttö tulee tarpeeksi lähelle katsoakseen Marcoa silmiin. Hän säteilee."

Mielipide:

Tässä on kirja, jollaisia rakastan lukea. Pidin kirjassa ihan kaikesta, mikään ei häirinnyt. Tarina ei ollut liian helppo, muttei liian vaativakaan. Sitä joutui ajattelemaan, mutta tarina kulki sujuvasti eteenpäin. Kieli oli kaunista, paikkojen ja hahmojen kuvailut tarkkoja ja aitoja. Pääsin ihan täysin mukaan sirkukseen.
Jännittävä, romanttinen, salaperäinen, mielenkiintoinen. Todella hyvä.
Aivan ihastuttava kirja, tutustumisen arvoinen.
Tähtiä annan täydet viisi:
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...