lauantai 6. heinäkuuta 2013

Luostarin varjot - C.J Sansom

Alkuperäisteos 2003 Dissolution
Sivuja 459



Lyhyesti:

Matthew Shardlake, lakimimies ja lordi Cromwellin valtuutettu, lähetetään 1500-luvun Britanniassa luostariin maaseudulle tutkimaan siellä sattuneita outoja tapahtumia. Lordin edellinen valtuutettu murhattiin luostarissa raa'asti ja Matthewin tulisi selvittää mahdollisimman pian mitä on tapahtunut ja miksi. Ja tämä tulisi tehdä mahdollisimman hiljaisesti, huomiota herättämättä. Matthew törmää juttua kaivellessaan moniin esteisiin, eikä tehtävä ole helppo. Lisää salaisuuksia paljastuu.

"Hän suoristautui, kiskoi ja menetti sitten tasapainonsa. Samalla kun hän katosi pinnan alle, vedestä nousi jotakin. Tuijotin suu auki liejuiseen viittaan kääriytynyttä ihmishahmoa. Sen ylävartalo näytti kieppuvan hetken ilmassa ja hiukset liehuivat pään ympärillä, kunnes se putosi kaislikkoon. Markin pää nousi jälleen pintaan. Hän ulvoi järkytyksestä ja pelosta ja pyristeli kohti rantaa. Hänen kiljahduksensa muuttuivat katkonaisiksi ja silmät pullistuivat päästä niin kuin minullakin, kun näimme kaislikossa lojuvan hahmon. "

Mielipide:

Rikostutkintaa ilman nykyaikaisia, hienoja tekniikan vempeleitä. Mielenkiintoiseen ympäristöön sijoitettu, todella loistava teos! Mielenkiintoiset, erikoiset ja erilaiset hahmot, historiaa, luostarielämää. Tykkään! Jännitystä, murhia, rikoksia.. Jes.
Hyvää lomalukemista, ehkä liiankin, sillä auringon palvominen meinasi jäädä kakkoseksi tälle kirjalle. Aurinkoa ja hyvä kirja, siinäpä vaikea valinta :D
Ehdottomasti viisi tähteä, en keksi mitään negatiivista:
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...