tiistai 30. heinäkuuta 2013

Post Mortem - Patricia Cornwell

Alkuperäisteos 1990 Post Mortem
Sivumäärä 352



Lyhyesti:

Ensimmäinen osa poliisiylilääkäri Kay Scarpetta- sarjasta. Richmondissa on murhattu jo kolme nuorta naista makuuhuoneisiinsa ja lisää on tulossa, ellei sarjamurhaajaa napata. Kay tekee parhaansa, vaikka hän joutuu sietämään ennakkoasenteita ja syyttelyä.

"Eristäminen on rangaistuksista julmin, mutta mieleenki ei koskaan juolahtanut, että olisin jotain ihmistä vähemmän, koska en ollut mies. Yksi naispuolinen kurssitoverini keskeytti ennen pitkää, toinen sai täydellisen hermoromahduksen. Pärjääminen oli minun ainut toivoni, menestyminen ainut kostoni. Luulin niiden aikojen jääneen jo taakse, mutta Marinon ansiosta ne nyt palasivat."

Mielipide:

Hmm.. Lukeminen lukumaratonin jälkeen ei heti hirveästi innostanut, luin vain pieniä hetkiä kerrallaan. Tänään tosin luin viimeiset sata sivua yhdessä hurauksessa, sillä minun oli pakko saada tietää, kuka oli syyllinen :)
Eräs työtoverini on kovasti kehunut Cornwellin kirjoja, itse en ainakaan ihan täysin vielä vakuuttunut. Ihan perusdekkari, ei mitenkään erityisen hyvä. Mutta aion ilman muuta lukea lisää Cornwellin kirjoja, ehkäpä seuraava osa onkin jo parempi.
Kirjassa pidin kovasti päähenkilöstä, eli Kay Scarpettasta. Hän oli tarpeeksi inhimillinen, eikä lainkaan ärsyttävä. Ainoa vain, että monissa dekkareissa, joissa päähenkilö on nainen, hän joutuu kokemaan syrjintää sukupuolensa takia ja joutuu sen takia todistelemaan osaamistaan muille. En lue sitä miinukseksi tälle kirjalle, koska sitä esiintyy niin monissa muissakin, mutta halusin vain huomauttaa asiasta nyt :D
Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...