sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Taikuuden talo - Mikki Lish & Kelly Ngai


 Englanninkielinen alkuteos 2020 The House on Hoarder Hill
Aula & Co 2020
Suomentanut Terhi Kuusisto
Sivuja 266
Kirjasto

"Kivikorppi uneksi lentämisestä. Se uneksi kohoavansa lämpimien ilmavirtojen mukana, syöksähtelevänsä pienempien lintujen perään, sujahtavansa saaliinhimoisena metsään. Mutta miellyttävän uneksinnan keskeytti ääni. - Auta heitä, ääni sanoi. - Näytä tietä. Se oli kadonneen ääni. "

Lyhyesti:

Hedy ja Spencer, 11- ja 8- vuotiaat sisarukset, menevät jouluksi isoisänsä Johnin luo vanhempien ollessa työmatkalla. Papan talo on täynnä lukittuja ovia ja salaisia taikaesineitä, joihin ei saa koskea. Lapset saavat kuitenkin pölyyn kirjoitetun viestin kadonneelta Rose- mammaltaan: "Etsi minut". 
Salaa lapset alkavat selvittää, mitä salaisuuksia taloon on kätketty ja mitä pappa heiltä oikein piilottelee. Liittyykö tämä itse katoamiseen jotenkin?
Apua lapset saavat yllättäviltä tahoilta; puhuvalta karhuntaljalta ja hirvenpäältä, puunsilmiltä sekä epäluotettavalta haamulta, jolla ei ole hyvät mielessä. 
Saavatko lapset selvitettyä totuuden?

"Spencerin silmät rävähtivät kunnolla auki. Hedy kallisti päätään äänen tulosuuntaan. He kumpikin kääntyivät ympäri niin että heillä oli jalat tyynyllä, ja kurkistivat lattialle. Kolme muhkuraa teki kahdeksikkoja Hedyn ja Spencerin sänkyjen välissä. Aina välillä ne osuivat sänkyyn, kaikki kolme peräkkäin kop kop kop. Yksi niistä oli muita pienempi, mutta aivan yhtä vilkas kuin muutkin."

Mielipide:

Ihastuttava kirja nuorille lukijoille!
Aikuiseen makuun liian yksinkertainen, mutta kohderyhmälleen tämä on aivan loistava. 
Sopivasti jännitystä ja vaarallisia tilanteita, hitunen huumoria ja roimasti taikaa. 
Hedy ja Spencer mukavan tavalliset sisarukset, jotka tulivat hyvin toimeen keskenään. Omituisen salaperäinen pappa, salaperäisine ystävineen. 
Taikuuden talo oli mukavan kiehtova lukituine ovineen ja salasuuksineen. 
Uskon tämän houkuttelevan nuoria lukijoita kirjojen pariin. 
Mukavaa, että tälle on tulossa jatkoakin :)

3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...