sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja - Jenny Colgan


 Englanninkielinen alkuteos 2016 The Little Shop of Happy Ever After
Gummerus 2020
Suomentanut Paula Takio
Sivuja 360
Storytel äänikirja
Kesto 10h 21min
Lukija Anniina Piiparinen

"Hyvien tapahtumien ongelma on usein se, että naamioituvat kamaliksi. Eikö olisi ihanaa, jos aina kun meneillään on jotain raskasta, joku taputtaisi olkapäälle ja sanoisi "älä murehdi. Tämä on sen arvoista. Nyt tuntuu ihan järkyttävältä, mutta usko pois, kaikki kääntyy vielä parhain päin", ja siihen voisi vastata: "Kiitos, hyvä haltiatarkummi." 

Lyhyesti:

Kirjoja ja työtään rakastava Nina Redmond jää työttömäksi, kun hänen kotikaupunkinsa pikkukirjasto suljetaan. Luonteeltaan arka ja varovainen Nina tekee jotain itselleen varsin epätavanomaista - hän ostaa vanhan pakettiauton ja perustaa siihen kirjakaupan. 
Valitettavasti hän ei voi pitää kirja-autoaan kotikaupungissaan, joten hän muuttaa pieneen kylään skotlannin ylämaille. Kylän asukkaat ihastuvat kirja-autoon ja Ninasta on mahtavaa jakaa lukuintoa muillekin. Hän tapaa paljon ihania, ystävällisiä ja persoonallisia ihmisiä, mutta tuntee itsensä silti yksinäiseksi. Odottaako häntäkin tuolla jossain se satujen prinssi?

"Hänestä oli ihana ajatus, ettei koko päivänä olisi muuta tekemistä. Kaapissa oli leipää paahdettavaksi  ja sulatejuustoa sen päälle. Huoneessa soi rauhallinen musiikki. Hän saattoi käpertyä mukavasti lämpimään ja vaipua viktoriaanisen ajan Lontooseen tai zombien kansoittamaan tulevaisuuteen tai mihin tahansa halusi mennäkin. Koko hänen elämänsä ajan ulkomaailma oli ollut jotain, miltä oli mukava suojautua kirjojen parissa."

Mielipide:

Ihastuttava kirja kirjoista ja rakkaudesta!
Tässä kirjassa oli kyllä kaikki kohdallaan ja siitä huomasi kirjailijan rakkauden kirjoja kohtaan. Ihanan kepeä tarina, jossa oli kuitenkin sopivasti säpinää. 
Kirjan henkilöt olivat todentuntuisia ja miellyttäviä. Ninakaan ei ollut ujoudessaan liian hiirulainen ja kehittyi mukavasti kirjan edetessä. 
Ninan ja Lennoxin välillä oli mukava jännite ja Marekin taustaa en olisi osannut (tai halunnut) arvata, ennen kuin siitä vihjaistiin. 
Miljöön kuvailu oli upeaa ja kirjaan pystyi eläytymään hienosti. 
Niin kuin jo sanoin, kaikki on kohdallaan. Toimi äänikirjana hienosti. 
Täydellinen hyvän mielen kirja. 

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...