lauantai 28. toukokuuta 2022

Madame Burovan kuu ja tähdet - Ruth Hogan


 Englanninkielinen alkuteos 2021 Madame Burova
Bazar kustannus 2022
Suomentanut Susanna Tuomi- Giddings
Sivumäärä 352
Storytel äänikirja
Kesto 9h 24min
Lukija Johanna Kokko

"Madame Burova oli nainen, joka tiesi, keiden komeroissa luurangot kolistelivat. Hän oli koko ikänsä säilyttänyt muiden ihmisten salaisuuksia, ja vaikenemisesta oli täytynyt maksaa kallis hinta. Jotkin hänelle uskotut asiat - salaiset suhteet tai nuoruuden hairahdukset - olivat keveitä kantaa. Kuin höyhenet tuulessa. Mutta toiset, synkät ja järkyttävät, hiersivät hänen omaatuntoaan ja painovat raskaana sielua."


Madame Imelda Burova on toiminut ennustajana koko ikänsä. Hän on paljastanut ihmisille sekä hyviä että huonoja asioita. Hän on säilyttänyt toisten salaisuuksia. Nyt hän viimein haluaa elää rauhassa omaa elämäänsä - mutta sitä ennen hänellä on vielä yksi tehtävä. 
Vuosia sitten hänen kojunsa ovelle jätettiin vauva. Nyt tuo vauva on aikuinen ja haluaa tietää oikeista vanhemmistaan. Imelda on säilyttänyt kahta kirjekuorta, jotka johtavat tuon nuoren vanhempiensa jäljille. 
Billien elämä mullistuu, kun hän menettää työnsä, miehensä sekä isänsä. Isä jättää hänelle kirjeen, jossa kerrotaan hänen olevan adoptoitu. Billie päättää lähteä matkalle ja yrittää selvittää, kuka hän oikein on. 

"Olen pahoillani, että vastailen epämääräisesti, mutta silloin kauan vuosia sitten minä annoin lupauksen, ja minun sanani pitää. Lupasin kertoa sen, minkä saan, ja lupasin toimittaa sinulle rahat ja tämän toisen kirjekuoren. Tärkein osa lupauksesta koskee kuitenkin asioita, joita en saa paljastaa, vaikka kuinka haluaisin."

Ruth Hogan taitaa kuulua yhdeksi suosikkikirjailijoistani. 
Häneltä on suomennettu nyt neljä kirjaa ja kaksi uusinta ovat olleet todella hyviä. 
Kuten aiemmatkin, Madame Burovan kuu ja tähdet on tunnelmallinen ja persoonallinen feel good- kirja. Tarina eteni kahdessa aikatasossa ja soljui tasaisen varmasti eteenpäin. Kirja toimi äänikirjana, mutta luulen, että olisin nauttinut tästä vielä enemmän tavallisena kirjana. 
Ennustukset, salaisuudet, ihmissuhteet ja kiehtovat henkilöhahmot tekivät tästä salaperäisen, taianomaisen ja koukuttavan luettavan. 

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...