torstai 14. heinäkuuta 2011

Muukalainen - Diana Gabaldon

Englanninkielinen alkuteos 1991: Outlander
Sivumäärä: 825

Lyhyesti omin sanoin:

Claire ja hänen aviomiehensä Frank lähtevät lomalle Skotlantiin, Frankin esi-isien synnyinseuduille. Frankin tutkiessa vanhoja papereita Claire keräilee kasveja ja löytää salaperäisen kivikehän; ja astuu vahingossa halkeamaan, joka kiidättää hänet ajassa taaksepäin.
Hän joutuu keskelle klaanisotia ja häntä syytetään vakoilemisesta sekä noituudesta. MacKenzien klaani ottaa hänet siipiensä suojaan, mutta vaaratonta se ei silti ole; etenkään kun hän kipeästi haluaisi palata omaan aikaansa.
Eikä siinä vielä kaikki, sillä pian hänellä on aviomies sekä menneisyydessä, että tulevaisuudessa..

Mielipide:

Kirjan paksuudesta huolimatta se ei ollut missään vaiheessa tylsää luettavaa. Koko ajan oli meneillään jotakin pientä tai suurempaa. Välillä henkilöiden uhrautuvaisuus alkoi tuntua liioitellulta sekä loppupuolen epäonnisuus jo epätodelliselta, mutta kaikesta huolimatta mainio lukukokemus.
"Painelin päätäni. Se ei tuntunut kipeältä. Tuskin olin saanut aivotärähdystä. Pulssi oli hiukan tavallista kiivaampi, mutta tasainen. 
Kaukaa kantautuva huuto muuttui äkkiä. Kuului kavioiden töminää, ja samassa suuntaani ratsasti joukko miehiä, joista etummaiset olivat kilttiasuisia ja huutelivat jotain gaelin kielellä. Syöksähdin sivummalle vauhdilla, joka todisti, etten ollut saanut fyysisiä vsurioita, olipa henkinen tilani mikä hyvänsä.
Tajusin asian, kun pakeneva skotti iski maahan yhden punatakeista, joka nousi ja heristi teatraalisesti nyrkkiään hevosen perään. Niin tietysti. Elokuva! Pudistelin päätäni hitaalle älylleni. Täällä filmattiin jotakin keskiaikaista elokuvaa, ja näyttelijät olivat pukeutuneet aikakauden mukaisesti. "


Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille, jotka nauttivat paksuista, tapahtumarikkaista kirjoista, sekä tunteellisista hahmoista.
Tähtiä kirjalle annan neljä
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...