perjantai 22. heinäkuuta 2011

Pyhimyksen hauta - Kathy Reichs

Englanninkielinen alkuteos 1999: Death du Jour
Sivumäärä: 550

Lyhyesti omin sanoin:

Antropologi Tempe Brennan on etsimässä 1880-luvulla vaikuttanutta suurta hyväntekijää, sisar Elisabeth Nicoletia haudastaan. Ja hauta löytyy kuin löytyykin, muttei ihan sieltä, mistä piti. Ennen kuin Tempe saa hommansa loppuun nunnien kanssa, paljastuu karmiva joukkomurha Montrealissa. Tempe on mukana useammassa tutkimuksessa, kiirettä riittää ja kamalia asioita tapahtuu. Samaan aikaan Tempen Harry sisar sekaantuu johonkin, mihin ei ehkä kannattaisi..

Mielipide:

"Elisabethin luuranko askarrutti minua. Se, mitä olin huomannut, ei voinut olla totta, mutta kun LaManchekin oli nähnyt saman. Minua poltti halu päästä ratkomaan arvoitusta, mutta seuraavana aamuna histologian laboratorion pöydällä olevat pikkuvauvan luut vaativat huomiotani. Ja koska preparaatit olivat myös valmiit, vietin seuraavat tunnit Pelletierin tapauksen kimpussa."


Kirja oli hyvin mielenkiintoinen ja tapahtumat oli ovelasti punottu yhteen. Elisabeth Nicoletin tapausta sai jännittää loppuun saakka! Mutta toisaalta kun olen lukenut monia muitakin Reichsin kirjoja, niin ihmetyttää kummasti, kuinka Tempe aina joutuu ongelmiin ja selviää niistä. Ok, tämä on vain kirja, mutta kuitenkin. Oli vaara sitten tulipalo, kidnappaus tai jokin muu, niin ehkä kirjailija voisi yrittää keksiä jotain erilaista välillä.
Nopealukuinen perusjännäri. Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...