perjantai 23. syyskuuta 2011

Hänen varjonsa tarina - Audrey Niffenegger

Englanninkielinen alkuteos 2009 Her fearful symmetry
Sivumäärä 476
Lyhyesti omin sanoin:

Kaksoset Valentina ja Julia perivät tädiltään tämän asunnon Lontoosta. He päättävät muuttaa sinne ja ovatkin aluksi riemuissaan sen tuomasta vapaudesta. Valentina, kaksosista arempi, alkaa kuitenkin etsiä omaa identiteettiään ja haluaisi vapautua määräilevästä sisarestaan. Pian hän rakastuukin kuolleen tätinsä miesystävään Robertiin.
Julia yrittää pitää sisarensa lähellään, mutta keksii myös itselleen "projektin", nimittäin yläkerrassa asuvan Martinin, joka kärsii pakko-oireisesta häiriöstä, eikä poistu koskaan kotoaan.
Julia ja Valentina saavat kuitenkin huomata, että he eivät olekaan asunnossaan kahden, sillä asuntoon on jäänyt vangiksi heidän kuolleen tätinsä haamu. Pikkuhiljaa menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, samalla kun haamu suunnittelee omiaan...

"Roberti mietti hetken ja astui sitten tytön luo. Valentina kietoi kädet miehen vyötärölle ja painoi kasvonsa hänen paitaansa vasten. Hän pohti, jäisikö napista painauma poskeen ja jäisikö se siihen hänen kuoltuaankin. Robert ei suudellut tyttöä. Valentina arveli, että se johtui siitä, että Elspeth oli läsnä."

Mielipide:

 Kirja oli hieman erilainen kuin luulin, mutta oikein hyvä silti. Sanasta kummitustarina tulee vain ensimmäisenä mieleen jotain pelottavaa, mitä tämä kirja ei todellakaan siis ollut. Kirjassa oli vain yksi kohta, joka sai minut haukkaamaan henkeä ja sihahtamaan ääneen sanan kusipää. Yllättävä käänne siis on luvassa, mutta tarkemmin en sitä paljasta :)
Lukukokemuksena mukavan leppoisa ja helppo, hyvää iltalukemista ja ajanvietettä. Tähtiä annan neljä,
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...